Max Verstappen a obținut a treia victorie din tot atâtea curse de Sprint desfășurate în acest sezon de Formula 1. Olandezul a pornit din pole-position în cursa de sprint de la Marele Premiu al Austriei și a reușit să facă față presiunii din partea monoposturilor McLaren.

Publicat:29.06.2024, 19:08

Max Verstappen de la Red Bull a rezistat în fața atacurilor celor de la McLaren și a câștigat astăzi cursa sprint din Marele Premiu al Austriei din pole position, mărindu-și avansul în Formula 1 la 71 de puncte.

Verstappen a încheiat cursa pe prima poziție, cu un timp de 26 de minute 41 de secunde și 389 de sutimi. Australianul Oscar Piastri a terminat al doilea, la 4,6 secunde în urmă, iar coechipierul său de la McLaren, Lando Norris, cel mai apropiat rival al lui Verstappen în campionat, a terminat al treilea după ce a plecat de pe prima linie.

Norris l-a depășit la un moment dat pe Verstappen în virajul trei în al cincilea tur, dar nu a putut menține avantajul și a pierdut în fața ambilor piloți la virajul patru. Austria are cel mai scurt tur din calendar, din punct de vedere al timpului, iar Verstappen a întâmpinat inițial dificultăți în a se distanța suficient. George Russell a fost al patrulea pentru Mercedes, iar Carlos Sainz al cincilea pentru Ferrari. Primii opt clasați în sprintul de 100 de kilometri obțin puncte.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.