Max Verstappen este de neoprit. Olandezul lui Red Bull a obținut pole position-ul în cursa de sprint de la Miami în fața lui Charles Leclerc. Cursa propriu-zisă, a Marelui Premiu de la Miami se va desfășura duminică de la ora 23.00.

Publicat:04.05.2024, 16:45

Max Verstappen de la Red Bull a obținut noaptea trecută pole position-ul pentru cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami. Acesta a înregistrat cel mai bun timp de 1 minut 28 de secunde și 194 de sutimi, pe Autodromul Internațional din Miami. Triplul campion mondial va fi însoțit pe prima linie de Charles Leclerc de la Ferrari, care a obținut al doilea timp.

Monegascul Charles Leclerc a ratat însă cea mai mare parte a antrenamentelor propriu-zise, după un derapaj. Sesiunea de antrenamente a lui Leclerc a durat doar trei tururi, apoi mașina sa a patinat și s-a oprit pe pistă, făcând necesară impunerea steagului roșu. În schimb campionul mondial Max Verstappen de la Red Bull a fost cel mai bun la antrenamente. Olandezul este imperial în acest an, după ce a câștigat patru din cele cinci curse de Formula 1 din acest sezon. Spectacolul însă abia începe la Miami. În această seară va avea loc cursa de sprint, după care va fi o mică pauză și apoi se vor desfășura calificările pentru cursa propriu-zisă de duminică.