Mașinăria de fotbal a lui Xabi Alonso a debutat perfect în Liga Campionilor. Bayer Leverkusen a spulberat gruparea Feyenoord în deplasare. Cu victorii s-a mai ales Benfica Lisabona și debutanta competiției, Brest.

Publicat:20.09.2024, 16:51

Bayer Leverkusen nu le-a dat nicio șansă olandezilor de la Feyenoord, umilindu-i pe terenul lor. Nemții au marcat de patru ori în prima repriză. Florian Wirtz a marcat prima reușită, Grimaldo a dublat avantajul, după care Wirtz și-a completat dubla. Atacantul de 21 de ani a devenit primul german din istorie, care marchează de două ori în meciul de debut în Liga Campionilor.

A patra reușită a fost de fapt un autogol. Leverkusen nu a forțat în actul secund, așa că a rămas 4 la 0 pentru nemți. 
Tot aseară, Brest a scris istorie în Champions League. Gruparea franceză, care a surprins în sezonul trecut, încheind pe locul 3 în campionat, a trecut cu 2 la 1 de Sturm Graz. Brest a marcat câte un gol în fiecare repriză.

2 la 1 a fost și la meciul dintre Benfica Lisabona și Steaua Roșie Belgrad. Eroii echipei lusitane au fost doi turci. Akturkoglu și Kocku au marcat câte un gol pentru Benfica în prima repriză, în timp ce sârbii au reușit doar să reducă din diferență pe final. Liga Campionilor, care din acest sezon se joacă într-un format nou, va reveni cu a doua etapă peste două săptămâni.