Lille a învins-o pe Aston Villa cu 2 la 1, în Conference League, dar enlezii au câştigat la loviturile de departajare. Portarul argentinian Emiliano Martinez a fost eroul britanicilor. Campionul mondial a creat iarași controverse, după ce a primit două cartonașe galbene, dar nu a fost eliminat. Aseară s-au stabilit semifinalele turneului.

Publicat:19.04.2024, 15:46

După 2 la 1 în Anglia, aseară Aston Villa a cedat cu 1 la 2 în fața francezilor de la Lille, iar partida a avut nevoie de prelungiri și apoi de lovituri de departajare, pentru a decide echipa calificată în semifinalele Ligii Conferințelor. Erou pentru Argentina în finala Cupei Mondiale, portarul englezilor Emiliano Martinez a fost decisiv din nou la penalty-uri. 

Supranumit "Dibu" acesta a aparat prima lovitură a adversarilor, după care a provocat peluza aflată în spatele său, dansând în fața ei și făcându-i semn să tacă. Arbitrul partidei, l-a îndemnat pe argentinian să se oprească din provocări, însă sud-americanul tot nu s-a calmat. Centralul nu a mai rezistat și s-a îndreptat către el, arătându-i cartonașul galben. 

Portarul sud-american mai avea un galben primit în prima repriză și toată lumea se aștepta să fie eliminat, dar se pare că există o regulă a celor 3 galbene fără eliminare, o situație rarisimă. În cazul în care un meci ajunge la loviturile de departajare, toate cartonașele primite de jucători până atunci se șterg, astfel că Martinez la momentul penalty-urilor nu mai avea în cont niciun galben, de aceea, argentinianul nu a primit roșu. 

El a rămas în poartă și a mai salvat un penalty, contribuind din plin la calificarea echipei sale în semifinale. Emiliano Martinez este un zeu la penalty-uri. Acesta a câștigat ultimele 5 partide în care echipa sa, cea națională, sau de club, a ajuns la loviturile de departajare.

Aston Villa merge în semifinalele Ligii Conferințelor, unde o va întâlni pe Olympiakos. Grecii la fel au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a trece de Fenerbahce.

În cealaltă semifinală se vor duela Fiorentina și Club Brugge. Gruparea italiană a trecut de gruparea din Cehia, Viktoria Plzen. După două meciuri încheiate cu 0 la 0, Fiorentina a reușit să înscrie de două ori în minutele adiționale.

Iar belgienii de la Club Brugge, au eliminat echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu, PAOK Salonik pe care a batut-o de două ori.

Partidele tur și retur din careul de ași ai Ligii Conferințelor se vor disputa pe 2 și 9 mai, iar finala ediţiei din acest an, va avea loc la Atena, în capitala Greciei, pe 29 mai.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.