Naționala Moldovei este gata să înceapă noua campanie din Liga Națiunilor cu o victorie contra Maltei. Selecționerul Serghei Cleșcenco spune că echipa sa este obligată să aducă mâine un succes.

Publicat:06.09.2024, 19:17

Serghei CLEȘCENCO, SELECȚIONER MOLDOVA: “ Înțelegem că e o partidă importantă. Avem doar un meci și următorul e peste o lună, de aceea trebuie să ne mobilizăm maxim și să obținem un rezultat bun. Un rezultat bun în cazul de față înseamnă victorie. ”

Și tricolorii spun că sunt motivați să obțină mâine toate cele 3 puncte.

Dumitru CELEADNIC, PORTAR NAȚIONALA: “ Mâine ne așteaptă un meci dificil. Am început a analiza echipa Maltei și este o echipă destul de puternică. Au jucători buni, partea lor puternică sunt atacanții și mijlocașii laterali, dar noi trebuie să facem totul posibil să tindem la un rezultat doar pozitiv.  ”

Partida din Liga Națiunilor dintre Moldova și Malta va fi condusă de o brigadă de arbitri din Ucraina. Centralul Mykola Balakin va oficia duelul care se joacă mâine pe stadionul Zimbru din capitală, cu începere de la ora 19.00. Moldova și Malta au jucat până acum 7 meciuri directe la nivel de echipe reprezentative, iar tricolorii au înregistrat 3 victorii, 3 remize și o înfrângere. Selecționața Moldovei face parte din grupa D2, a Ligii Națiunilor unde le are ca adversare pe reprezentativele Maltei și Andorrei. Naționala noastră va juca 4 meciuri: 2 acasă și 2 în deplasare.

Serghei CLEȘCENCO, SELECȚIONER MOLDOVA: “ Nu ne-am propus să câștigăm toate cele 4 meciuri. Să fim montați pentru victorie, da, dar să fie asta o regulă, nu. Obiectivul e să încheiem primii în grupă și să ne calificăm în grupa C.  ”

Pe 10 octombrie selecționata condusă de Serghei Cleșcenco va juca al doilea meci din cadrul Ligii Națiunilor, tot acasă, în compania Andorrei. Dar până atunci urmează debutul de mâine contra Maltei, după care, marți, pe 10 septembrie, tricolorii vor disputa un amical contra selecționatei din San Marino.