Noua eră a Ligii Campionilor a început aseară. Cea mai importantă competiție europeană intercluburi a debutat cu șase partide, în care a fost o ploaie de goluri. S-a înscris de 28 de ori, cele mai multe reușite fiind la partida dintre Bayern Munchen și Dinamo Zagreb. Bavarezii s-au distrat și au învins cu 9 la 2.

Publicat:18.09.2024, 22:16

Allianz Arena din Munchen, unde va avea loc finala din acest sezon, a găzduit meciul de debut în Liga Campionilor pentru noul antrenor al bavarezilor, Vincent Kompany. Nemții au început tare și au avut două goluri anulate, până în minutul 18, când Harry Kane a deblocat tabela de marcaj din penalty. Până la încheierea primei reprize, Guerreiro și Michael Olise au făcut scorul 3 la 0. La pauză, portarul Manuel Neuer a fost schimbat din motive de precauție, pe teren intrând Ulreich. Goalkeeper-ul a încasat două goluri în trei minute, iar Dinamo Zagreb a prins aripi.

A fost o sclipire de moment pentru croați, Bayern pregătindu-se de adevăratul măcel. Francezul cumpărat în această vară, Olise, a semnat dubla, iar Harry Kane – poker-ul, trei dintre goluri fiind marcate din lovituri de pedeapsă. Kane a devenit englezul cu cele mai multe reușite în Champions League și a ajuns la 53 de goluri în 50 de partide la Bayern.

Leroy Sane și Leon Goretzka au fost ultimii doi autori ai scorului serii, 9 la 2, care consemnează cea mai categorică victorie din istoria Ligii Campionilor pentru Bayern Munchen. De când turneul poartă această denumire, nicio altă formație nu a înscris de atâtea ori într-un singur meci. Totodată, umilința din Germania este cea mai drastică înfrângere din istorie pentru clubul Dinamo Zagreb.