O echipă formată doar din fundași este mai bună decât una alcătuită din atacanți. Asta au demonstrat mai mulți foști fotbaliști legendari, în cadrul unui meci amical din Coreea de Sud. Partida, care a stârnit sentimente nostalgice oricărui amator al fotbalului, a fost marcată de un gol de colecție a lui Seedorf.

Publicat:23.10.2024, 21:14

Henry – Berbatov – Drogba – Carlos Tevez, așa a arătat linia defensivă a echipei atacanților. Din primul 11 au mai făcut parte brazilienii Kaka și Rivaldo, iar cei care s-au simțit cel mai bine cu poziția pe teren au fost Eden Hazard, Luis Figo și Del Piero.  Adversari le-au fost alți 11 reprezentanți ai unei generații de aur: de la Rio Ferdinand, Vidic și Van der Sar la Puyol, Mascherano, Bonucci, Cannavaro și Pirlo. În atacul echipei de jucători defensivi au evoluat Clarence Seedorf și Yaya Toure, ei creând primul gol al partidei. Olandezul Seedorf le-a amintit fanilor de vremurile frumoase, cu un gol formidabil de la mare distanță.  

Chiar dacă nu mai au forma fizică de odinioară, cei peste 60 de mii de spectatori și-au amintit nostalgic de anii 2000', în care au strălucit majoritatea celor de pe teren. Argentinianul Javier Mascherano a marcat pentru fundași, iar atacanții au reușit doar un gol de onoare. Coreeanul Park Ji Sung, nume important pentru Manchester United, a făcut deliciul publicului de acasă, punctând din penalty.

Experimentul a avut un rezultat neașteptat: 4 la 1 pentru echipa jucătorilor defensivi. Meciul demonstrativ a fost organizat de o companie coreeană dezvoltatoare de jocuri video.