O nouă aventură europeană pentru naționala Moldovei de rugby 15 va începe sâmbătă la Chișinău. Pe stadionul Dinamo, Haiducii vor găzdui bătălia cu Turcia din faza grupelor diviziei Conference, a treia ca valoare. Jucătorii noștri țintesc promovarea în eșalonul superior, iar pentru asta trebuie să se impună și în celelalte două confruntări din grupă, contra Serbiei și Bulgariei.

Publicat:26.09.2024, 19:23

Igor MIȘIN, CĂPITANUL NAȚIONALEI DE RUGBY DIN MOLDOVA: „ Băieții sunt foarte motivați, binedispuși. Înțeleg că sunt șanse mari ca să accedem în noul sezon, în grupa valorică Trophy. ”

Spre deosebire de sezonul precedent, în actuala ediție a turneului concurența este mai acerbă, numărul echipelor participante crescând de la 17 la 21. S-au format cinci grupe și doar primele clasate vor spera la baraj și o eventuală promovare.

Anatol CURECHI, PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI DE RUGBY DIN MOLDOVA: „ Vreau să câștigăm toate cele trei meciuri, pentru că, exact ca în sezonul trecut, chiar dacă obținem trei victorii în grupă din trei posibile, nu avem garantată calificarea la baraj, cu posibila calificare în divizia de mai sus. ”

Moldova are în față bătăliile din grupă contra Turciei, Serbiei și Bulgariei, echipe pe care le-a învins în campania precedentă, când a ajuns la barajul de promovare, pierdut în fața Luxemburgului. Așadar, elevii lui Veaceslav Titica își cunosc bine viitori adversari, având un plan bine stabilit pentru meciul de sâmbătă contra turcilor.

Veaceslav TITICA, ANTRENORUL NAȚIONALEI DE RUGBY DIN MOLDOVA: „ De la margini să îi dominăm și să jucăm cât mai frumos. Să fie mai puține aglomerări și mai multă continuitate, ca să demonstrăm un joc de nivel internațional. ”

Lotul nostru a suferit mici modificări. Trei titulari ai naționalei sunt accidentați, în locul lor fiind convocați tinerii Ion Gratii, Igor Timoșco și Andrian Olăriță.

Igor MIȘIN, CĂPITANUL NAȚIONALEI DE RUGBY DIN MOLDOVA: „ Cu mare drag așteptăm toți iubitorii de rugby și în general de sport ca pe 28 septembrie, de la ora 12.00 să vină aici, pe stadionul Dinamo și să ne susțină în număr cât mai mare.”

Următoarea partidă a naționalei noastre este programată pe 5 octombrie, în deplasare contra Serbiei. Ultimul duel din grupă, în compania Bulgariei, se va juca, la fel, pe terenul advers.