Pentru al doilea sezon consecutiv, trofeul Kopa, decernat celui mai bun jucator de pana la 21 de ani, a fost acordat unui fotbalist de la FC Barcelona. In acest an, mijlocasul Gavi s-a ales cu marele premiu.

Publicat:18.10.2022, 17:24

Pablo Gavira sau Gavi, asa cum este cunoscut ibericul, i-a devansat in clasamentul final pe francezul, care in sezonul trecut a evoluat la Rennes, Eduardo Camavinga, si englezul de la Bayern Munchen, Jamal Musiala. Gavi a devenit astfel cel mai bun tanar jucator la doar 18 ani. 

Pablo GAVI, MIJLOCAS “FC BARCELONA”: “Vreau sa multumesc tuturor care mi-au oferit oportunitatea si m-au sustinut sa ajung pana aici. Fara voi nu as fi reusit. Va multumesc!”

Gavi a primit trofeul Kopa de la prietenul si colegul sau de echipa, Pedri, care detinea titlul din sezonul trecut. Duetul mijlocasilor spanioli de la FC Barcelona este comparat adesea cu perechea legendara a catalanilor, Xavi Hernandez si Iniesta.

“ - De multe ori sunteti comparati cu Xavi si Iniesta. Cine dintre voi e Xavi si cine e Iniesta?”

Ati clarificat acest lucru?”

Pablo GAVI, MIJLOCAS “FC BARCELONA”: “ Nu ne gandim la acest lucru. Suntem concentrati pe ceea ce facem noi ca niste individualitati.”

In sezonul precedent, Gavi a evoluat in 48 de partide pentru Barcelona, reusind sa marcheze doua goluri si sa ofere sase pase decisive. 

La doar 18 ani, mijlocasul este cotat pe piata de transferuri la 70 de milioane de euro. Gavi a debutat deja si la nationala de seniori a Spaniei, unde in 12 partide jucate a inscris un gol.