Pentru favoriții la Wimbledon debutul a fost fără emoții. Jannik Sinner, Carlos Alcaraz și  Daniil Medvedev s-au calificat în runda secundă a competiției, după ce au obținut victorii clare în prima etapă.

Publicat:02.07.2024, 19:34

Carlos Alcaraz l-a avut drept adversar în runda de debut pe Mark Lajal din Estonia. Ibericul, care este campion în exercițiu la Wimbledon, a avut mici emoții în primul act, când s-a impus la tie-break, iar apoi a închis meciul în trei seturi. Tot cu 3 la 0 au învins Daniil Medvedev, Grigor Dimitrov, dar și Casper Ruud, jucători din top 10 mondial. Iar liderul ierarhiei ATP, Jannik Sinner, a pierdut un set în fața neamțului Yannik Hanfmann, dar s-a calificat în etapa a doua.  

S-au jucat și câteva partide pe muchie de cuțit. Americanul Frances Tiafoe și kazahul Alexander Bublik au pierdut primele două seturi ale meciurilor jucate de ei, după care au revenit spectaculos și s-au impus cu scorul general de 3 la 2.

Turneul de la Wimbledon, cel mai important din sezonul pe iarbă, are un fond de premiere în valoare de aproape 60 de milioane de euro, premiul mare pentru campion fiind de aproximativ 3,2 milioane de euro.