Au început cu o înfrângere și au continuat cu două victorii. Acesta este bilanțul campioanei Moldovei, Petrocub Hâncești, după un cantonament petrecut la baza clubului românesc Farul Constanța. Mâine, Petrocub începe aventura în Liga Campionilor.

Publicat:09.07.2024, 16:52

Campioana Moldovei este pe val înainte de debutul în preliminariile Ligii Campionilor. Petrocub Hâncești a marcat 9 goluri în poarta celor de la Farul Constanța. Echipa noastră a jucat 3 partide de verificare în fața grupării antrenate de Gică Hagi, una a pierdut-o, iar celelalte 2 amicale le-a câștigat. În primul meci, în unul de doar o oră, elevii lui Andrei Martin au cedat cu 2 la 3.

Apoi în aceeași zi, după aceleași reguli Petrocub și-a luat revanșa și a câștigat cu 2 la 1. Peste câteva zile, în cel mai important test, echipa noastră și-a arătat valoarea într-o partidă de 90 de minute, în care s-a impus clar cu 5 la 1. Unul dintre cei mai buni, pe teren de la campioana Moldovei, a fost Sergiu Plătică.

Sergiu PLĂTICĂ, MIJLOCAȘ PETROCUB HÎNCEȘTI:  „Am avut un cantonament destul de bun, cu rezultate bune. În sfârșit am marcat golurile mult-așteptate și sperăm ca pe viitor în cupele europene să o ținem tot așa. ”

Tehnicianul leilor din Hâncești, s-a declarat mulțumit de prestația elevilor săi.

Andrei MARTIN, ANTRENOR PETROCUB HÎNCEȘTI:  „Sunt mulțumit de cantonamentul petrecut, de aceste meciuri, deoarece echipa Farul a opus destul de bună rezistență, cu presing, echipă tânără, care mult aleargă, se bate pentru fiecare minge a fost un adversar foarte util pentru noi. Sper această informație să ne ajute mult pe viitor, în vederea pregătirii către meciurile din Champions League. Să avem un debut în această competiție cât mai reușit. ”

Pe echipa noastră o așteaptă acum un meci foarte important. Petrocub va juca în primul tur al Ligii Campionilor în fața echipei din Kazahstan, FC Ordabasy. Meciul tur va avea loc, în deplasare, pe 10 iulie, iar returul este programat peste o săptămână pe teren propriu. Câștigătoarea duelului va accede în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, iar echipa învinsă își va continua parcursul european în turul secund preliminar al Ligii Conferinței.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.