Rafael Nadal i-a predat o lecție de tenis unui adversar cu 21 de ani mai tânăr la turneul Masters din Madrid. Cel mai titrat tenismen din istoria competiției s-a calificat în turul secund, bifând a doua victorie din ultimele trei luni.  

Publicat:26.04.2024, 18:34

Rafael Nadal este chinuit de accidentări și a disputat doar nouă meciuri în 2024. Tenismenul de 37 de ani, expert la Madrid Open, unde a cucerit opt titluri, a dat peste americanul Darwin Blanch, jucător de doar 16 ani, care a beneficiat de un wildcard. Nadal a câștigat primul titlu la Madrid în 2005, iar abia peste mai bine de doi ani s-a născut Blanch. Americanul aflat la al doilea meci în circuitul masculin a greșit mult, experiența colosală a lui Rafa Nadal fiind decisivă. El Matador a cedat doar un game, fiind 6 la 1 și 6 la 0.

În schimb, în turul doi merge alt puști. Brazilianul Joao Fonseca de doar 17 ani l-a învins spectaculos pe americanul Alex Michelsen. După un prim set pierdut cu 4 la 6, Fonseca a revenit și s-a impus cu 6 la 0 și 6 la 2.

Fonseca va avea un test dificil în turul doi, urmând să dea piept cu britanicul Cameron Norrie, numărul 30 ATP. Și pe Rafael Nadal îl așteaptă un duel complicat, ibericul urmând să joace cu al zecelea tenismen al lumii, Alex De Minaur, împotriva căruia a pierdut recent la Barcelona.