Rapid București a făcut cel mai bun meci al sezonului și a zdrobit echipa lui Gică Hagi cu 5 la 0. Farul s-a văzut îngenuncheată și e la un singur punct de ultimul loc deținut de Unirea Slobozia. Echipa moldoveanului Denis Rusu a pierdut și ea după un final dramatic, cu un gol anulat de VAR și un penalty ratat.

Publicat:22.10.2024, 22:27

Rapid București a câștigat clar partida cu Farul Constanța, ultimul meci din etapa a 13-a a Superligii românești, bifând primul succes în Giulești în acest sezon. Echipa lui Marius Șumudică s-a distrat cu tineretul lui Gică Hagi și s-a impus cu 5 la 0. Rapidiștii conduceau cu 3 la 0 la pauză după golurile lui Borza, Petrila și Pașcanu.

În repriza secundă, Rapid nu a mai forțat. Farul a încercat să revină în joc, însă fără succes. Chiar și așa giuleștenii au mai înscris, Alexandru Dobre reușind o dublă.

În urma acestei victorii, Rapid acumulează 16 puncte și apropie la doar trei puncte de ultimul loc care asigură calificarea în play-off. Echipa antrenată de Marius Șumudică are un moral perfect înainte de derby-ul din etapa viitoare, în fața celor de la FCSB. 
Tot ieri, Poli Iași a bătut-o cu 1 la 0 pe Unirea Slobozia - echipa moldoveanului Denis Rusu. Ieșenii au deschis scorul în prima repriză, după ce Gheorghiță a înscris cu o lovitură de cap. Finalul a fost însă unul dramatic, de infarct. În minutul 90+5, Unirea Slobozia a restabilit egalitatea. Poli a fost însă salvată de arbitrajul video. După câteva minute de analize, centralul Radu Petrescu a anulat reușita lui Ilie deoarece atacantul se afla în offside. Echipa din Iași se impune la limită și Poli se apropie la doar două puncte de ultimul loc de play-off, în timp ce Unirea Slobozia rămâne pe ultima poziție a clasamentului.