Răsturnare de situație la FC Barcelona. După ce a anunțat în luna ianuarie că va părăsi echipa la sfârșitul sezonului, antrenorul Xavi Hernandez și-a schimbat decizia și va rămâne la cârma formației catalane încă cel puțin un an.

Publicat:25.04.2024, 21:11

Joan LAPORTA, PREȘEDINTELE „FC BARCELONA”:„ Îmi face plăcere să vă anunț că Xavi continuă ca antrenor al primei echipe a Barcelonei. Acum câteva luni a făcut declarații în care a anunțat că va pleca, dar ieri mi-a transmis entuziasmul său pentru proiectul pe care îl avem în plan. ”

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, președintele clubului spaniol, Joan Laporta, a confirmat zvonurile apărute aseară, conform cărora Xavi a ajuns la o înțelegere cu conducerea de a-și păstra funcția de antrenor principal. Se întâmplă după ce în ianuarie tehnicianul de 44 ani a declarat că va pleca, pentru că este nevoie de o schimbare, iar la toate conferințele de presă a spus că decizia este irevocabilă și ireversibilă.  

Xavier HERNANDEZ, ANTRENOR „FC BARCELONA”:„ Atunci nu am făcut-o din egoism, ci, dimpotrivă, pentru binele clubului și asta i-am spus președintelui. Acum simt contrariul. Cred că proiectul nu s-a încheiat încă, avem nevoie de stabilitate. ”

Contractul lui Xavi cu Barcelona expiră în iunie 2025, așa că va rămîne cel puțin încă o stagiune pe banca tehnică. Conducerea Barcelonei a afirmat că nu a luat niciodată în calcul plecarea lui Hernandez, nu a avut negocieri cu niciun alt antrenor, iar în continuare managerul se va bucura de sprijin, inclusiv când va fi vorba de întărirea lotului cu transferuri.

Joan LAPORTA, PREȘEDINTELE „FC BARCELONA”: „ Fiecare fan poate fi mândru...de antrenorul care stă aici.”

După anunțul făcut de Xavi în ianuarie, totul a mers ca pe roate pentru catalani. FC Barcelona a avut 13 meciuri la rând fără eșec, dar totul s-a destrămat în ultimele două partide. Mai întâi, Barca a fost eliminată din Liga Campionilor, după un retur de coșmar cu PSG, iar duminică a pierdut cu scandal în El Clasico, Real Madrid mărind avansul de catalani până la 11 puncte în La Liga și fiind la un pas de a deveni campioană. Xavi Hernandez este unul dintre cei mai valoroși jucători din istoria echipei și a devenit antrenor în noiembrie 2021, de atunci câștigând o dată campionatul și Supercupa Spaniei.