Românca Ana Bogdan s-a calificat în turul doi al Mastersului de la Roma. Bogdan a reușit o victorie clară în fața unei finaliste de Grand Slam. Iar campioana de la Madrid, din proba de dublu, spaniola născută la Chișinău, Cristina Bucșa a fost eliminată dramatic, după ce a avut o minge de meci.

Publicat:08.05.2024, 19:58

Aflată pe locul 63 în clasamentul mondial, românca Ana Bogdan a avut nevoie de o oră și 41 de minute pentru a se impune în fața tenismenei Leylah Fernandez. Jucătoarea din Canada, finalistă la US Open 2021, a fost de nerecunoscut. De partea cealaltă Ana Bogdan a făcut un meci mare și a pierdut un singur game de serviciu, impunandu-se de cinci ori la retur. Românca de 34 de ani a câștigat cu 6 la 4 și 6 la 1.

Prin calificarea în turul secund de la Foro Italico, Ana Bogdan și-a asigurat un premiu în valoare de 17 mii de euro. Ea va juca în runda următoare cu Marketa Vondrousova, a șasea favorită a turneului de la Roma și campioană en-titre la Wimbledon. La un pas de calificare a fost și tenismena din Spania, născută la Chișinău, Cristina Bucșa. Jucătoarea originară din Moldova a avut o minge de meci în fața rusoicei Elina Avanesyan, dar a cedat până la urmă cu 5 la 7. Bucșa, în vârstă de 26 ani va continua totuși evoluția în proba de dublu, unde face pereche cu tenismena din Ungaria Anna Bondar. Cristina Bucșa a făcut senzație săptămâna trecută la dublu, unde a devenit campioană a Mastersului de la Madrid, alături de o altă jucătoare din Spania, Sara Sorribes Tormo.