Runda de debut din prima fază a Ligii Campionilor s-a încheiat aseară cu șase partide. Marea surpriză a fost eșecul suferit de FC Barcelona contra celor de la AS Monaco. În paralel, Atletico Madrid a învins-o pe RB Leipzig, iar Arsenal Londra și Atalanta s-au despărțit la egalitate.

Publicat:20.09.2024, 16:53

După o serie de cinci victorii în La Liga sub comanda noului antrenor, Hansi Flick, Barcelona s-a împiedicat în deplasarea din Franța. Problemele catalanilor au început în minutul 10, când portarul Ter Stegen a oferit o pasă incomodă lui Eric Garcia, care a faultat din postura de ultim fundaș și a fost eliminat. Aflați în superioritate numerică, cei de la AS Monaco au avut nevoie de doar 6 minute pentru a înscrie. Maghnes Akliouche a avut o acțiune individuală superbă. A fost un duel al tinerelor vedete din cele două tabere, puștiul minune de 17 ani al Barcelonaei, Lamine Yamal, egalând până la pauză cu o fază superbă pe cont propriu. Monaco a creat mai mult, datorită superiorității numerice, iar în minutul 71, Ilenikhena a profitat de o eroare de poziționare a fundașilor adverși și a adus victoria monegascilor cu 2 la 1.

Același scor s-a înregistrat la partida dintre Atletico Madrid și RB Leipzig. După cinci minute, nemții conduceau cu 1 la 0, datorită lui Benjamin Sesko. Vedeta madrilenilor, Antoine Griezmann a egalat și tot el l-a asistat ideal în ultimul minut regulamentar pe fundașul Jose Maria Gimenez, care a smuls victoria pentru Atletico.

Un meci de la care s-au așteptat foarte multe a fost cel dintre Arsenal Londra și deținătoarea trofeului Europa League, Atalanta. Echipele nu au înscris niciun gol în partida din Italia, deși gazdele au avut cea mai mare ocazie a disputei. Retegui nu a marcat din penalty, oferindu-i ocazia portarului David Raya să strălucească cu o dublă intervenție salvatoare.