Schimb de generații în tenisul mondial. Sinner l-a bătut pe Djokovic, iar Alcaraz l-a învins pe Nadal la Turneul celor 6 Regi, iar finala se va disputa între primii doi jucători ai lumii. Vom avea parte și de un meci de gală, în finala mică, între emblematicii Rafael Nadal și Novak Djokovic.

Publicat:18.10.2024, 12:09

Ultimii doi cei mai buni jucători spanioli, regele zgurii - Rafa Nadal și noul geniul - Carlos Alcaraz s-au duelat pentru a ajunge în marea finală a turneului demonstrativ de la Riad. Alcaraz l-a învins pe compatriotul Rafa Nadal, cu un dublu 6 la 3, în urma unui meci controlat cap-coadă.

A fost de fapt un schimb de ștafetă simbolic. Carlos Alcaraz și Rafael Nadal fac parte din aceeași echipă națională. Ei au format perechea spaniolă de la Jocurile Olimpice și, alături de echipa națională, vor juca împreună la ultimul turneu din cariera lui Rafa, în noiembrie: Turneul final al Cupei Davis, la Malaga în încercarea de a cuceri a șaptea salatieră a Spaniei din istorie.

Alcaraz l-a învins pe idolul său și va disputa ultimul act de la Turneul celor șase regi, contra lui Jannik Sinner. La rândul său liderul mondial l-a bătut pe cel mai titrat tenismen din istorie, Novak Djokovic și a demonstrat că schimbul de generații s-a făcut. Sinner a trecut de marele tenismen sârb cu 6 la 2, 6 la 7 și 6 la 4.

Dar nu este o întâmplare pentru că italianul l-a bătut pe Djokovic de trei ori în 2024 și devine clar că Nole, nu mai poate ține pasul cu crema noii generații.

Chiar dacă au fost înviși Rafael Nadal și Novak Djokovic se vor întâlni, într-o partidă de gală, pentru ultima oară în carieră, în finala mică a turneului.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.