Spectacolul de la EURO a continuat și astăzi. A fost o ploaie de goluri în prima partidă a zilei, dintre Elveția și Ungaria. Elvețienii s-au impus cu 3 la 1 și au făcut un pas important spre fazele eliminatorii ale turneului.

Publicat:15.06.2024, 20:07

În al doilea meci al Grupei A de la EURO, desfășurat la Koln, după mai multe contre de ambele părți, Elveția a pus stăpânire pe joc în duelul cu Ungaria. Presiunea elvețienilor a crescut constant, iar o pasă a lui Aebischer a despicat apărarea maghiară în două, mingea ajungând la vârful Duah, care l-a învins fără probleme pe Gulacsi.

Maghiarii au acuzat golul primit și au fost la un pas de a-l primi și pe al doilea. O mare eroare defensivă i-a permis lui Vargas să recupereze în preajma careului, dar șutul său a fost respins în extremis în corner de Gulacsi. Elvețienii au preferat apoi un joc închis și să speculeze pe un eventual contraatac. Așa a și fost, jucătorii lui Murat Yakin au făcut 2 la 0, după ce o altă gafă defensivă a ungurilor i-a permis lui Aebischer să șuteze nestingherit, cu efect, de la marginea careului.

Startul reprizei secunde au fost tot al Elveției, care a ratat desprinderea scorului, portarul maghiarilor Gulacsi fiind la înălțime. Ungaria putea reveni în joc cu aproximativ jumătate de oră înainte de final, când Varga a reluat cu capul din fața porții lui Sommer, dar mingea nu a prins cadrul porții. A fost un avertisment clar, iar la câteva minute distanță Szoboszlai a centrat de pe extrema dreaptă pentru lovitura de cap a lui Varga, care de această dată a ajuns în plasa elvețienilor.

Ungaria a forțat egalarea în ultimele minute ale partidei, însă elvețienii au adoptat o strategie de fragmentare a jocului. În cele din urmă, spațiile din apărarea maghiară au fost speculate de elvețieni, care au înscris  printr-o scăriță reușită de Embolo, în minutele de prelungire ale partidei. S-a încheiat 3 la 1 pentru Elveția, care a făcut astfel un pas important spre calificarea din Grupa A. Jucătorii din Țara Cantoanelor ocupă acum locul doi în grupă cu 3 puncte, la fel ca și Germania, dar nemții au un golaveraj superior, după ce au spulberat-o cu 5 la 1 pe Scoția.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.