Succesul României la EURO a fost sărbătorit și la Chișinău. Microbiștii s-au adunat în zona amenajată din fața Teatrului Național de Operă și Balet pentru a urmări partida României și Slovaciei pe un ecran uriaș. Fanii au reacționat gălăgios la fiecare ocazie și speră că elevii lui Edi Iordănescu vor face furori și în optimi.

Publicat:27.06.2024, 18:56

Sergiu TATARU, REPORTER PRO TV: „ Peste o mie de amatori ai fotbalului au venit în „orășelul sportiv” din centrul capitalei. Nu doar că au fost ocupate toate locurile la mese, ci și scările din fața Teatrului de Operă și Balet au devenit neîncăpătoare la un moment dat.”

Suporterii au îmbrăcat tricouri ale naționalei României, au luat steaguri, fulare și orice alte obiecte să arate că susțin echipa de peste Prut. Toți au prezis un succes al tricolorilor.

„ - Important să se califice. Sper să bată sau să facă egal.”

„ România va câștiga acest Campionat European. Ascultați-mă, România va câștiga acest Campionat European și va ocupa prima poziție. ”

Oamenii făceau gălăgie la orice fază periculoasă și s-au dezlănțuit atunci când România a înscris.

„ Simt un spirit comun și toți sunt conectați. E destul de plăcut. ”

La pauză, s-au făcut cozi în zonele cu gustări și băuturi, după care microbiștii au revenit la locurile lor. Fluierul final al meciului i-a descătușat.

„ - Azi v-ați distrat?
 - Da, dar cu emoții. Și așa sunt slab, dar cred că am mai slăbit un kilogram. ”

„Suntem bucuroși că suntem în optimi alături de marile naționale ale Europei.”

După aceste prestații, amatorii fotbalului au și mai mari așteptări de la elevii lui Edi Iordănescu.

„ - Hai, România! Înainte spre victorie!
Până în ce fază va ajunge naționala României?
Cred că vor ajunge departe dacă nu vor avea emoții. Au mici probleme la capitolul mentalitate, dar se vor descurca. ”

„ Îi susțin și sper să ajungă până în finală.”

Orășelul sportiv din centrul Chișinăului activează pe tot parcursul Campionatului European. Zone asemănătoare, destinate fanilor, sunt amenjate pe stadionul Zimbru din capitală și la Arena FMF de fotbal pe plajă, situată în parcul „La izvor”.