Trei sportivi din țara noastră și-au asigurat cel puțin medalia de bronz la Campionatul European, fiind calificați în semifinale. Alexandru Paraschiv, Andrei Cebotari și Daria Kozorez au programate în această seară duelurile pentru a accede în ultimul act.

Publicat:25.04.2024, 21:36

După ce luna trecută a fost la un pas de a se califica la Jocurile Olimpice, cedând în lupta decisivă pentru cota olimpică, Alexandru Paraschiv a revenit în forță la Campionatul European. Moldoveanul s-a calificat în semifinalele categoriei de până la 63,5 kilograme, după ce a trecut ieri de un adversar din Slovacia. Toți cei 5 arbitri l-au declarat câștigător pe boxerul nostru. Paraschiv are nevoie de victorie în disputa cu azerul Malik Hasanov pentru un loc în finală.

Și Vasile Cebotari se va bate în penultimul act al Europeanului din Serbia. Conaționalul nostru a trecut ieri de israelianul Miroslav Kapuler în categoria de până la 71 de kilograme și are în față bătălia cu un reprezentant al gazdelor.

Moldova va mai avea o medalie datorită Dariei Kozorez, care în semifinalele categoriei de peste 81 de kilograme are programată întâlnirea cu Reka Hoffman din Ungaria. Dacă reprezentanții țării noastre nu vor câștiga, ei se vor alege cu distincții de bronz. La Europeanul din Belgrad, alți nouă membri ai lotului din Moldova s-au oprit în sferturi. Competiția continentală nu oferă calificări la Jocurile Olimpice, ultima șansă pentru boxerii noștri de a obține biletele la Paris fiind turneul mondial preolimpic din Bangkok, care va avea loc la sfârșitul lunii mai.