Umilință istorică suferită de echipa fotbalistului moldovean Ion Nicolăescu. Gruparea Heerenveen a fost spulberată în campionatul olandez de lidera PSV Eindoven, care a înscris opt goluri și este la un pas de titlu.

Publicat:26.04.2024, 19:02

PSV s-a distrat în duelul din deplasare cu Heerenveen. Ploaia de goluri a început în minutul 7, în minutul 11 era deja 3 la 0, iar la pauză clubul din Eindhoven conducea cu 5 la 0. Guus Til și Mali Tillman au bifat câte o dublă, iar un alt gol i-a aparținut lui Joey Veerman.  

Heereenven a făcut câteva schimbări în debutul reprizei a doua, pe teren făcându-și apariția și golgheterul naționalei Moldovei, Ion Nicolăescu. Tabloul general nu s-a schimbat, însă. PSV și-a continuat recitalul cu goluri care mai de care și a bifat un succes la scor de neprezentare, 8 la 0.

PSV înregistrează cifre incredibile în acest sezon, fiind prima echipă europeană care a marcat peste 100 de goluri în campionat, având nevoie doar de 31 de etape. Formația antrenată de Phillip Cocu mai are nevoie de un punct în ultimele trei etape pentru a fi campioana Țărilor de Jos. Heerenveen, de partea cealaltă, a suferit cea mai categorică înfrângere din istoria clubului în prima ligă olandeză, unde ocupă locul 10.