Un francez și un puști din China au fost protagoniștii unui meci fascinant în primul tur de la Madrid. Chinezul s-a impus dramatic, în tie-break-ul din decisiv, la capătul a 4 ore, ceea ce reprezintă al doilea cel mai lung meci din istoria turneelor Masters.

Publicat:25.04.2024, 21:28

Prima zi de concurs în turneul masculin de la Madrid a oferit mai multe partide spectaculoase, dar duelul dintre Corentin Moutet și Shang Juncheng a fost de departe cel mai dramatic. Primul set al confruntării dintre Moutet și Shang a durat 99 de minute. Interesant este faptul că în acest an, la nivel ATP s-au jucat 940 de meciuri care s-au terminat în două seturi, iar 412 dintre ele au durat mai puțin decât prima manșă a meciului dintre francez și chinez. Moutet a câștigat primul set la tie-break cu scorul de 11 la 9, dar chinezul a revenit și s-a impus în actul secund cu 6 la 2.

Meciul s-a lungit și în setul decisiv, la un moment dat francezul a cerut să i se aducă o cafea, dar arbitrul de scaun i-a explicat că nu se poate întâmpla acest lucru, iar jucătorul s-a enervat. În cele din urmă, doleanța lui Moutet a fost îndeplinită de un fan, care l-a strigat din tribună în timpul unei pauze de scaun și i-a oferit o cafea. Băutura nu l-a ajutat prea mult, pentru că a părăsit terenul învins. A fost un tie-break lung câștigat de chinezul de 19 ani, cu 12 la 10.

Meciul a durat 3 ore și 59 de minute de joc, așa că partida de aseară a devenit a doua cea mai lungă din istoria turneelor Masters. Recordul a fost înregistrat tot la un meci de la Madrid, în semifinala dintre Rafa Nadal și Novak Djokovic din 2009, atunci când Nadal s-a impus după 4 ore și 3 minute.