Zimbru Chișinău și Petrocub Hîncești sunt cu un pas mai aproape de finala Cupei Moldovei. Zimbru a învins la limită în prima manșă din penultimul act deținătoarea trofeului, Sheriff Tiraspol, iar Petrocub a spulberat gruparea FC Bălți.

Publicat:25.04.2024, 20:22

Zimbru a găzduit la Chișinău partida cu Sheriff Tiraspol. Oaspeții nu au creat mai nimic în prima repriză, iar galben-verzii au avut câteva șuturi la poartă. În minutul 59, camerunezul Jessie Guera Djou a interceptat mingea în afara careului și a deschis scorul cu un șut puternic.

După golul încasat, jucătorii celor de la Sheriff au devenit mai activi în ofensivă, dar au încheiat meciul fără șuturi pe spațiul porții adverse. Viespile, care dețin cele mai multe Cupe ale Moldovei, 12, au suferit primul eșec contra celor de la Zimbru după mai bine de 5 ani.  

Victor MIHAILOV, ANTRENOR INTERIMAR „SHERIFF TIRASPOL”: „ Am avut și noi ocazii, pentru ca cel puțin să egalăm. Nu e nimic, mergem mai departe. ”

Lilian POPESCU, ANTRENOR „ZIMBRU CHIȘINĂU”: „ Nimic nu e clar, totul se va decide în retur, la Tiraspol. Ne așteaptă un meci dificil. ”

Sheriff și Zimbru vor disputa returul la Tiraspol pe 1 mai, când va avea loc și al doilea meci dintre Petrocub și FC Bălți. Partida va fi o formalitate, după ce clubul din Hîncești a obținut aseară o victorie fără drept de apel. Petrocub a învins cu 5 la 1. Ghanezul David Abagna a bifat o dublă, iar Lupan, Demian și Mudrac au marcat câte o dată pentru Petrocub.

Înaintea returului cu Bălți, Petrocub va disputa poate cel mai important duel al sezonului. Elevii lui Andrei Martin vor juca la Tiraspol cu Sheriff în campionat. Petrocub conduce în tabelă, având un avans de două puncte față de viespi, cu patru etape până la încheierea Super Ligii.