Rezultat remarcabil pentru sportivul moldovean Gheorghe Spînu la Jocurile Paralimpice de la Paris. Acesta a reușit să-și doboare propriul record în proba de para atletism, aruncând greutatea la 9 metri și 62 de centimetri.

Publicat:06.09.2024, 12:07

Rezultatul său însă nu a fost suficient pentru a fi printre lideri. Gheorghe Spînu a încheiat pe locul 8 finala aruncării greutății, categoria F35. 

Sportivul nostru a fost constant în toate cele 6 aruncări pe care le-au avut, toate fiind valide. Tot ieri a debutat la Jocurile Paralimpice de la Paris și  judocana Ina Cernei, care a cedat din prima luptă în fața unei sportive din Kazahstan. 

Pentru Moldova mâine urmează să intre în concurs și ceilalți 3 paralimpici calificați la competiția din Paris. Este vorba de Oleg Crețul și Ion Basoc în proba de judo pentru nevăzători, iar Larisa Marinenkova – la para powerlifting.

Jocurile Paralimpice de la Paris au loc în perioada 28 august – 8 septembrie.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.