Fostul politist de Frontiera, Gheorghe Petic, este invinuit de viol. Acesta a fost arestat ieri, de politia din Ungheni, dupa ce o femeie din localitate a sunat la politie si s-a plans ca ar fi fost violata de el. Petic respinge acuzatiile si spune ca acest dosar i-a fost fabricat, la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Publicat:13.10.2018, 13:04

Membrul Partidului Demnitate si Adevar a fost retinut la scurt timp, dupa ce a fost inregistrata plangerea la politie, fiind incatusat in fata Primariei Ungheni. Intr-o postare pe facebook, Petic a scris ca dosarul este cusut cu ata alba si fabricat la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Astazi, in fara Inspectoratului de Politie din Ungheni s-au adunat mai multi sustinatori de-a lui Petic, ca sa le ceara socoteala oamenilor legii. Si ei sustin ca dosarul este inscenat. Seful inspectoratului de politie neaga acuzatile si spune ca politia si-a indeplinit obligatiunile de serviciu.

Reprezentantii Partidului Democrat nu ne-au raspuns la telefon pentru a comenta acuzatiile. Potrivit politiei, pe marginea cazului a fost pornita o cauza penala pentru viol. Daca va fi gasit vinovat, el s-ar putea alege cu o pedeapsa de pana la 5 ani.

Gheorghe Petic s-a remarcat in ultimele luni prin mai multe acuzatii aduse factorilor de decizie din cadrul Politiei de Frontiera.