Mirosul neplacut care i-a tinut mai bine de 10 ani in casa, acum i-a scos in strada. Locatarii unui bloc din Soroca se plang ca nu mai rezista din cauza izului care vine de la gunoistea de langa casa lor. Acestia dau vina pe Derictia locativ-comunala, in gestiunea careia s-ar afla. Responsabilii de acolo spun ca sunt in cautarea unor solutii.

Publicat:10.08.2018, 10:00

O portiune de drum de pe strada Luceafarul din Soroca s-a transformat intr-o gunoiste, unde toti aduc deseuri dar nimeni nu le evacueaza. 

"Gunoistea asta tare ne ataca, ne distruge defenitiv mirosul mustele de zieci de ani, nu este legala aici trebuie evacuata.”

"Intradevar mirosul acesta si toata infectia dauneaza, putem sa ne imbolnavim de orice boala, solicitam sa fie luata gunoistea de aici ca este mai in vale.”

“Sta totul imprastiat, am copii mici nu pot sa aieresesc casa, muste in casa intra e mizerabil.”

 Oamenii dau vina si pe locatarii blocurilor din apropiere, care ar lasa deseurile langa casa lor si nu la gunoistea amenajata, care se afla un pic mai departe.

"Eu de mai multi ani traiesc in ograda aceasta, da mai mare mizerie nu am vazut nicaieri, eu nu inteleg una cum poate sa fie bazin aici pentru copii mici nimeni chiar nu poate sa se lamureasca.”

“O zis ca o sa ne faca si gunoiste si trotuare pana i-am ales si o uitat.”

 Responsabilii de la Directia locativ-comunala  din Soroca spun ca vor discutra cu primarul si vor gasi neaparat o solutie.

Ion SPINEI, SEF DIRECTIA-LOCATIV COMUNALA, SOROCA: "Va propun asa luni la orele 11, iesim noi administratia la fata locului, venim la dumnevoastra langa punctul de acumulare a deseului, luni o sa vedem si decidem daca inchidem punctul e gunoiste o sa duceti la cantemir 3.”

 Localnicii spun ca nu odata s-au plans pe aceasta problema si nimic nu  s-a facut pana acum.

Pe Instagram-ul ProTv Chisinau gasiti imaginile momentului din Moldova, dar si din lume!