Gunoiste in plin centrul capitalei. La intersectia strazilor Lev Tolstoi cu Chitcani se inalta un morman imens de gunoi. Oamenii, care locuiesc in zona spun ca de mai bine de 2 saptamani deseurile nu au fost evacuate. Spun ca s-au adresat autoritatilor responsabile, dar acestea isi paseaza vina.

Publicat:06.11.2017, 14:06

La intersectia strazilor Lev Tolstoi cu Chitcani, se inalta un munte de gunoi, iar cainii hoinaresc printre deseurile, care nu au mai fost ridicate de ceva vreme.

“De doua saptamani e dezastru asta la noi pe strada, trece masina care incarca de jos si nimeni nu se apropie, macar sa intrebe.”

“Am copil micut, vreau sa ies la plimbare si nu putem, bate vantul duce toata gunoistea pana divale. Chiar aseara am maturat cu cateva vecine sa fie curat.”

“Trebuie sa inceteze aceasta dezordine. E centrul orasului. Hartia, pungile toate zboara pe strazi”.

Oamenii care locuiesc in apropiere spun ca pana acum acolo era un tomberon, insa acesta ar fi disparut, asa ca gunoiul este lasat direct pe pamant. Mai mult, ei sustin ca deseori acolo sunt vazuti soferi, care vin cu masinile si arunca pungile cu gunoi.

“Vin seara si zic voi de ce nu aduce-ti deseurile din casa, si zic mamica nu avem unde si le punem intr-un sac, ce sa le pune, in strada ca sa le ia vantul, stam aici aproape si tot mirosul vine la noi.”

“Oameni de pe strada mea si de pe alte strazi aduc aici pentru ca stiu ca aici se acumuleaza tot gunoiul.”

Mormanul de gunoi a ocupat o parte din trotuar asa ca, pietonii sunt nevoiti sa-si faca loc printre masini. Unii nu ezita sa se opreasca si sa fotografieze gunoistea.

“Il gramadim acasa mai mult timp ca il pui aici si e drept in cale, nu ai pe unde trece sa mergi cu copilul la gradinita, o mizerie nu a mai vazut, nu stiu ce gandeste conducerea noastra.”

Oamenii spun s-au adresat responsabililor de la Regia Autosalubritate insa nu au primit un raspuns clar.

“Sunatil-l pe sef, seful sa raspunde, da vina unu la altul ca el nu  duce raspundere.”

“Conducerea cred ca nu plateste la lume, daca ar plati nu ar sta in asa dezastru. Mergi pe drum nu ai pe unde, te-a lovit o masina cu-i trebuiesti.”

Am sunat si noi la Regia Autosalubritate. Directorul intreprinderii ne-a spus ca tomberonul a fost evacuat la solicitarea  intreprinderii de gestionare a fondului locativ.

Alexandru BAJURA, DIRECTOR ADJUNCT, REGIA AUTOSALUBRITATE: “In urma scrisorii a fost sustras bacul. Ei au promis ca vor face o adunare si vor anunta oamenii sa duca gunoiul putin mai jos  si astazi vazand ca nu s-a primit din vorbele lor a fost instalat containerul.”

Seful intreprinderii de gestionare a fondului locativ da vina pe cei de la  salubritate, dar si pe oamenii care locuiesc in sectorul privat.

Iurie DUMBRÄ‚VEANU, SEF ÎNTREPRINDEREA MUNICIPALÄ‚ DE GESTIONARE A FONDULUI LOCATIV, NR. 9: “Proprietarii caselor private trebuie sa inchie contract direct cu Autosalubriate si sa aiba fiecare tomberon la poarta.”

Astazi tomberonul deja a revenit la intersectia strazilor Lev Tolstoi cu Chitcani, iar responsabilii de la Autosalubritate spun ca in urmatoarele zile gunoiul va fi evacuat.