Traian Basescu a fost ales presedinte al partidului lui Anatol Salaru. Deocamdata de onoare, pana isi va recastiga cetatenia moldoveneasca. Decizia a fost luata astazi la Congresul extraordinar al formatiunii create de fostul ministru al apararii. Basescu, scaldat in aplauze, isi propune sa faca unirea dupa parlamentarele din 2018.

Publicat:25.06.2017, 16:14


Functia de presedinte al Partidului Unitatii Nationale ramane vacanta pana cand Traian Basescu isi va redobandi cetatenia retrasa de presedintele Igor Dodon.

Traian BASESCU, PRESEDINTE DE ONOARE PUN: “Putin desi are un labrador superb mai are nevoie de un pudel pe Dodon sa il poarte pe la manifestatii.”

 
Contactat de PRO TV, purtatorul de cuvant al presedintelui a spus ca prefera sa nu vina deocamdata cu o replica. In discursul tinut astazi in fata a peste o mie de membri de partid, Basescu si-a luat angajamentul sa faca unirea.

Traian BASESCU, PRESEDINTE DE ONOARE PUN: “Va trebui sa castigam alegerile la anul si la Chisinau sa se dea votul in parlament.Fara a ne minti unii pe altii, solutia pragmatica pt RM este unirea cu ro.”

Fostul presedinte roman stie cine ii sunt adversarii de aici.

Traian BASESCU, PRESEDINTE DE ONOARE PUN: “Tara are doi titani: Plahotniuc carea vrea sa tina tara pentru el, dar sa o trateze ca pe o afacere personala.”

 
Serviciul de presa al PD nu a raspuns la telefon pentru a comenta declaratiile lui Basescu. Fostul presedinte roman a criticat si dorinta actualei guvernari de a trece la sistemul mixt de vot.


Traian BASESCU, PRESEDINTE DE ONOARE PUN: “-Ati citit recomandarile comisiei de la Venetia, ce credeti? - Da si vor trebui respectat, altfel RM pierde ajutorul de 100 de milioane care e In Parlamentul European si s-a intrerupt procedura de vot.”

  

 Anatol SALARU, PRESEDINTE EXECUTIV PUN: “Este la fel de toxic ca si sistemulde vot uninominal.

Vorbind espre relatia cu partidele de dreapta, presedintele executiv, Anatol Salaru a spus ca va colabora cu PAS nu insa si cu PL.

Anatol SALARU, PRESEDINTE EXECUTIV PUN: “Acum nu mai intereseaza pe nimeni ce face PL. - De ce? -  Fiindca este inexistent.”

Salaru spune ca acum se ocupa mai mult de partid si nu ca nu moare de foame, chiar daca nu mai detine nici o functie publica.

Anatol SALARU, PRESEDINTE EXECUTIV PUN: ”-Din banii pe care I-am acumulat pana acum? - Va sunt indeajuns? - Eu nu cheltui mult.”

Tot astazi, in cadrul Congresului Extraordinar a fost semnat un protocol de colaborare intre partidul lui Salaru si Partidul Miscarea Populara din Romania, fondat tot de Train Basescu.