O familie din Nepal care sufera de o afectiune genetica numita "sindromul varcolacului" a decis sa apeleze la un tratament cu laser pentru a scapa de parul excesiv de pe corp.
Vezi aici imagini cu transformarea familiei Budhathoki
Persoanele afectate de Hypertrichosis Lanuginosa asa numitul "sindromul varcolacului" sau "sindromul omului-lup" sunt acoperite in intregime de lanugo - par asemanator celui cu care este acoperit fetusul la nastere - exceptand palmele si talpile, relateaza Daily Mail.
Familia Budhathoki din Nepal sufera de la nastere de pe urma aceste boli. Insa, in urma cu cateva luni, Devi Budhathoki in varsta de 38 de ani, alaturi de copii ei, Manjura, in varsta de 14 ani, Niraj, in varsta de 12 ani si Mandira, in varsta de 7 ani, au decis sa plece din satul lor izolat din Nepal pana in capitala Kathmandu pentru a recurge la un tratament cu laser.
La finalul procedurilor, transformarile prin care au trecut mama cat si cei trei copii s-au dovedit a fi extrem de spectaculoase. Schimbarile prin care au trecut dupa ce au scapat de excesul de par de pe corp au fost surprinse de fotografi.
"Nu eram ingrijorata pentru mine, ci pentru copiii mei pentru ca lumea radea de ei, inclusiv la scoala. Fiul meu le-a spus ca se va intoarce cu o fata noua si ca nu vor mai rade de el" a povestit mama lor.
Mutatia genetica Hypertrichosis Lanuginos este atat de rara, incat afecteaza intre 1-10 oameni la un miliard, insa in ultimii ani au aparut tot mai multe situatii de acest gen. Frecventa este de 40 - 50 de cazuri documentate in toata lumea, de la descoperirea dereglarii. Un caz asemanator fost intalnit in 2006, in India (vezi foto) unde doua surori au mostenit de la tatal lor sindromul. Hypertrichosis Lanuginosa presupune suprimarea genelor care opresc cresterea parului din zone precum spate, fata, frunte sau ploape.