Nu departe de Paris, in oraselul Valenton, un moldovean pe nume Sergiu Boiesu a creat un coltisor ce te readuce, in doar cateva clipe, acasa in Moldova. Este vorba despre un restaurant in stil moldovenesc.
Mandru de rezultatele obtinute in aproape 6 ani de munca si dedicare, la prima aniversare a restaurantului, Sergiu a dat o petrecere de pomina, cu peste 70 de invitati, toti moldoveni stabiliti in Franta, si cu unii dintre cei mai talentati artisti de la noi.
Bucataria localului este suta la suta moldoveneasca, adica, din meniu nu lipsesc sarmalele, placintele, carnaciorii cu legume la gratar, mamaliga cu branza de oi, rosiile murate, ceapa verde, un vin autentic moldovenesc si multe alte bunatati. Vizitatorii restaurantului nu sunt doar moldovenii sau romanii stabiliti la Paris, ci si de francezii, care vor sa guste din bucatariile altor popoare. Platind doar o taxa fixa, clientii se autodeservesc, alegandu-si bucatele care le fac din ochi.
Si decorul din restaurant te duce cu gandul la plaiurile moldovenesti. Pentru ca doar in cultura noastra poti vedea celebrele prosoape brodate, mesele din lemn natural, spicele de grau, blocurile de paie, pe care le-a folosit patronul localului, pentru a construi un fundal neobisnuit pentru pozele de la petrecerea aniversara, iar pe pereti sunt asezate, la loc de cinste, tricolorul tarii si o icoana.
Restaurantul moldoveanului nostru este o gazda buna si pentru o multime de alte petreceri, cum ar fi nunti, cumetrii, dar si aniversari. Asa ca, daca faci o calatorie in Franta, fa neaparat si un popas la Valenton, in restaurantul moldoveanului nostru. Sederea iti va fi mai mult decat placuta.
*Acest articol este un produs comercial