Cel mai dulce loc de pe pamant a aparut la Londra. Un orasel din turta dulce a fost construit de arhitecti, la un Muzeu de Arhitectura. Cladiri, poduri si masini in miniatura au fost create din zahar. Zeci de turisti au mers sa admire expozitia.
Arhitectii britanici au inlocuit traditionalele materiale de constructie cu cele comestibile, in special cu zaharul si condimentele. Astfel, demonstrand ca arhitectura poate fi si... dulce. Autorii expozitiei au recunoscut ca de multe ori n-au rezistat tentatiei.
Robert NOLAN, ARHITECT: „ Trebuia sa fim foarte atenti, pentru ca, la un moment dat, in timpul procesului ne gandeam: „ - Unde a disparut un detaliu? - De fapt, l-am mancat.“ Cu siguranta, este o provocare sa lucrezi cu materiale comestibile. „
Un orasel intreg din turta dulce a fost ridicat la Muzeul de Arhitectura. Pe langa cladiri, masini si poduri, a fost construit chiar si un teleferic, piste pentru ciclisti si trotuare.
Melissa WOODFORD, DIRECTORUL MUZEULUI DE ARHITECTURA DIN LONDRA: „ Toate materialele folosite sunt comestibile. Exista si altele, pentru a mentine structura obiectelor, mai ales a turnurilor, pentru ca sunt inalte. Cred ca cel mai inalt are 86 de centimetri. „
Turistii, adunati la expozitie, au admirat curiosi toate detaliile din zahar. Mai mult, au avut sansa sa participe la ateliere de creatie, la care au invatat sa modeleze asemenea obiecte. Oraselul in miniatura a fost construit pentru perioada sarbatorilor de iarna.