Buletinele de vot din capitala sunt cele mai lungi si masoara 32 de centimetri. Acestea sunt atat in limba romana, cat si in rusa si contin numele celor 11 candidati care vor sa ajunga la carma primariei. In afara de Chisinau, maine inca 6 localitati isi vor alege primarul.

Publicat:19.05.2018, 16:35

Buletinul de vot din capitala este cel mai lung, dat fiind faptul ca aici au fost inregistrati cei mai multi candidati. 

Natalia GHETU, REPORTER PRO TV: “Cei 11 de concurenti electorali se vor regasi maine pe un buletin de 32 de centrimetri lungime si 14 centrimentri latime. In aceste dimensiuni regasim simbolul electoral, numele candidatilor, dar si apartenenta politica.”

Totodata, pe fiecare buletin este scris numarul sectiei de votare, dar si numarul circumscriptiei electorale. Costul unui buletin de vot pentru alegerile din capitala este 28 de bani, adica, in total au fost cheltuiti aproximativ 178 de mii de lei. 

Pentru scurtinul din Chisinau au fost tiparite 634.547 de buletine de vot, dintre care peste 400 de mii in limba romana. Iar pentru municipiul Balti  au fost tiparite 105 275 de buletine, dintre care peste 50 de mii sunt in romana. Costul buletinului este cu patru bani mai ieftin decat cel din Chisinau  si a costat  24 de bani.

La Balti sunt astepati la urne peste 105 mii  de persoane. Pentru ei vor fi deschise  58 de sectii de votare. In afara de Chisinau si Balti,  maine inca 5 localitati isi vor alege primarul. Este vorba comuna Leuseni si satul Nemteni din raionul Hancesti, Volovita, raionul Soroca,  comuna Jora de Mijloc din raionul Orhei si in comuna Parlita, raionul Ungheni. Pentru cele 7 localitati au fost tiparite in total 752 460 de buletine de vot, dintre care 474 de mii in limba romana si restul in limba rusa.