Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, presedintele Consiliului European, Charles Michel, seful diplomatiei europene, Josep Borell, sunt printre oficialii europene care ajung astazi la Chisinau pentru a participa la Summitul Comunitatii Politice Europene de maine. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului, Daniel Voda, intr-o conferinta de presa. 

Ultimul update: 31.05.2023, 11:55 Publicat:31.05.2023, 11:52

Daniel VODA, PURTATORUL DE CUVANT AL GUVERNULUI: „Avem deja inregistrate sosirea delegatiilor. Primele sosesc in tara. Astazi sunt asteptate 20 de delagatii. Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, presedintele Consiliului European, Charles Michel, seful diplomatiei europene, Josep Borell. Totodata, astazi vor veni la noi in tara presedintii Azerbaidjanului, Elvetiei si Bosniei si Hertegovinei si prim-ministrii ai Belgiei, Portugaliei,  Georgiei, Lichtenstein, Armenia, Malta, Albania, Luxemburg, Islanda, Irlanda, Andora si Macedonia de Nord, dar si alti oficiali.“
 

Summitul Comunitatii Politice Europene se va desfasura maine, 1 iunie si va reuni peste 50 de presedinti, prim-ministri si inalti oficiali europeni. Comunitatea Politica Europeana este o platforma infiintata anul trecut, in urma invaziei Rusiei in Ucraina, la initiativa presedintelui Frantei Emmanul Macron si intruneste liderii europeni cu scopul de a discuta si a identifica solutii pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea si rezilienta energetica.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.