Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, si Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles, au ajuns la Chisinau, pentru a participa la Summitul Comunitatii Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie.

Ultimul update: 31.05.2023, 14:49 Publicat:31.05.2023, 14:46

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se va intalni astazi cu presedintele Maia Sandu. 

Mai tarziu, Inaltul reprezentant Borrell va inaugura oficial noua misiune de parteneriat a Uniunii Europene in Moldova, impreuna cu ministrul de Externe Popescu si ministrul de Interne, Ana Revenco. Apoi, in prezenta ministrului moldovean al Apararii, Anatolie Nosatii, Josep Borrell va inmana oficial echipamentul nou livrat Fortelor Armate ale Republicii Moldova, finantat in cadrul Instrumentului european pentru pace.

Summitul Comunitatii Politice Europene se va desfasura maine, 1 iunie si va reuni peste 50 de presedinti, prim-ministri si inalti oficiali europeni. Comunitatea Politica Europeana este o platforma infiintata anul trecut, in urma invaziei Rusiei in Ucraina, la initiativa presedintelui Frantei Emmanul Macron si intruneste liderii europeni cu scopul de a discuta si a identifica solutii pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea si rezilienta energetica.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.