Ucraina a fost vizată, noaptea trecută, de un atac major cu drone. Rușii au lansat 135 de vehicule fără pilot asupra mai multor regiuni din țara vecină, jumătate dintre acestea fiind doborâte. Între timp Volodimir Zelenski a participat la o reuniune a Consiliului Ucraina- NATO la nivelul miniștrilor apărării. Totodată Joe Biden a sosit azi noapte la Berlin pentru ultima sa vizită oficială în Germania, care  va avea ca obiective principale sprijinul occidental pentru Ucraina.

Publicat:18.10.2024, 11:51

S-au auzit explozii în capitala ucraineană, noaptea trecută în timp ce apărarea antiaeriană ucraineană dobora zecile de drone ruseșto care u au ajuns deasupra Kievului.

Forțele ruse au lansat un total de 135 de drone peste mai mule regiuni. Un număr de 80 de drone au fost doborâte, 44 s-au prăbușit ca urmare a măsurilor de război electronic și 2 au zburat spre Belarus. Pe front forțele Kievului au respins 11 atacuri rusești în diferite sectoare ale flancurilor, forțele ruse înregistrând cele mai semnificative pierderi de personal și echipamente pe axa Pokrovsk, raportează Statul Major din țara vecină.

În sectorul Pokrovsk, forțele ucrainene s-au confruntat cu lupte intense în apropiere de Promin, Krutîi dar și Selîdove. Între timp la Bruxelles, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu secretarul general al NATO Mark Rutte şi a participat la o reuniune a Consiliului Ucraina – NATO la nivelul miniştrilor apărării. Întâlnirea s-a concentrat pe paşii pentru a oferi o mai mare protecţie şi securitate pentru Ucraina, conform Preşedinţiei de la Kiev. Despre țara vecină se va discuta și la Berlin. Acolo a ajuns într-o ultimă vizită oficială Joe Biden. În timpul vizitei sale de 24 de ore, el se va întâlni, de asemenea, cu liderii Franței și Regatului Unit. Principalele subiecte de pe agendă vor fi Ucraina și Orientul Mijlociu.     

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.