Scene violente au avut loc în această dimineața la catedrala Sfântul Mihail din orașul Cercasî. Presa ucraineană scrie că 100 de bărbați înarmați, susținători ai Patriarhiei Moscovei, au spart geamuri, uși și au amenințat enoriașii. Totul s-a întâmplat după ce lăcașul de cult, unul dintre cele mai mari din Ucraina, a ieșit de sub autoritatea Patriarhiei Moscovei și a trecut la Biserica Ortodoxă a Ucrainei.

Publicat:17.10.2024, 14:03

În jurul orei 9 dimineața circa 100 de bărbați înarmați au spart porțile catedralei Sfântul Mihail, au intrat înăuntru folosind gaze lacrimogene. Aceștia uniforme militare. La început au reușit să intre în altar - apoi au încercat să dea oamenii afară, dar aceștia au dat o luptă la propriu în care au participat atât călugării cât și clericii. 

În timpul îmbrâncelilor mitropolitul a fost rănit, iar enoriașii care se aflau la liturghie au tras o sperietură zdravănă.

Într-un final cei care au început haosul au fugit, lăsând în urmă altarul practic distrus. Totul a avut loc în contextul oficializării transferului catedralei de la Patriarhia Moscovei la  Biserica Ortodoxă a Ucrainei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.