Rusia a lovit, în această dimineață, infrastructura ucraineană din orașele Krivoi Rog și Dnipro. Sunt 9 morți și aproape 30 de răniți. De asemenea, mai multe blocuri de locuit au fost cuprinse de flăcări. Între timp un bombardier strategic s-a prăbușit în Rusia. Ucrainenii susțin că ei l-au doborât, rușii însă spun că a fost o problemă tehnică.

Publicat:19.04.2024, 15:57

Rusia a desfășurat în noaptea de joi spre vineri un nou val de lovituri aeriene. Cea mai gravă situație pare să fie în regiunea Dnipropetrovsk.

În urma atavului rusesc din această dimineață, ultimele două etaje ale unui bloc din Dnipro au fost parțial distruse. Iar mai multe apartamente au luat foc.

Așa arată și gara din oraș, care a fost lovită de o rachetă, în această dimineață.

Salvatorii au lucrat toată dimineața pentru a îndepărta molozul, bucățile de beton și alte rămășițe. De asemenea au fost căutate persoane blocate în apartamentele lovite. Autoritățile au raportat răniți și morți, printre care se numără și copii.

„În primele minute am ajutat să scoată oamenii din metrou. Da eu am salvat 3 persoane.”  

Atacul rusesc din primele ore ale zilei a avariat elemente de infrastructură și din orașul Krivoi Rog din centrul Ucrainei, rănind 3 persoane, a declarat un oficial local.  Alte elemente de infrastructură ar fi fost afectate în regiunea Krivoi Rog.  Ucrainenii susțin că, pe lângă rachete și drone, azi-noapte au reușit să doboare un bombardier strategic rusesc Tu-22, care a fost parte în atacul rusesc cu rachete și drone desfășurat azi dimineață.

Acesta este momentul când bombardierul cade. Imaginile arată avionul cuprins de flăcări care pierde rapid din altitudine, prăbușindu-se în Stavropol.

Guvernatorul local a raportat că un membru al echipajului a murit, alți doi au primit îngrijiri medicale după ce s-au catapultat. Ministerul rus al apărării a spus că avionul de război s-a prăbușit cel mai probabil ar fi vorba de o defecțiune tehnică. Deși ucrainenii au publicat și imagini cum au doborât bombardierul

Serviciul de informații militar ucrainean GUR a spus că avionul a fost doborât într-o operațiune comună cu forțele aeriene. Aeronava a fost doborâtă la o distanță de aproximativ 300 de kilometri de Ucraina, folosind aceleași mijloace care au doborât în februarie aeronava rusă de detectare și control radar cu rază lungă de acțiune A-50. Bombardierul a reușit să zboare până în zona Stavropol, unde s-a prăbușit. Aceasta este prima distrugere cu succes a unui bombardier strategic în aer în timpul unei misiuni de luptă în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina”, a transmis GUR.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.