Forțele armate ruse au avansat în două așezări din regiunea Donețk in timp ce lupte intense se duc în preajma localității Ciasov Iar pe care rușii încearcă să o cucerească până la 9 mai. Pe lângă atacurile de pe front Rusia continuă să bombardeze zonele civile ale Ucrainei. La Nikolaev, doi militari au fost uciși și cinci salvatori au fost răniți, iar 6 persoane au fost rănite în regiunea Cerkasî.

Publicat:25.04.2024, 20:19

Trupele ruse au făcut progrese semnificative în Krasnogorivka, regiunea Donețk, relatează publicul militar Deep State. Ar fi ocupat o parte din cartierele sudice ale orașului la vest de Donețk. În raportul de dimineață al Statului Major General, Krasnogorivka este menționată ca fiind locul în care forțele armate ucrainene rețin încercările Federației Ruse de a ataca și de a sparge apărarea. Ministerul rus al Apărării adifuzat imagini cu luptele care au loc in localitatea Lastochikiino în direcția Avdiivka.

Potrivit rușilor forțele armate ucrainene au suferit pierderi grele și au abandonat armele, inclusiv cele de fabricație străină.

“Au trecut pe aici, o parte au plecat pe acolo, iar restul au mers înainte. Iată stă o mașină lăsată acolo.”  

Forțele Armate ucrainene confirmă atacurile și încercările de a sparge apărarea, dar nu și succesele inamicului. Armata Ucrainei duce lipsă de artilerie și muniție și este depășită cu 10 la unu în unele locuri, în timp ce se luptă să facă față atacurilor rusești tot mai agresive și mai numeroase.

De la începutul acestui an, Rusia – care se bucură de un avantaj imens în ceea ce privesc atât numărul de soldați, cât și echipamentul militar – a încercat să preia inițiativa în conflict, bombardând orașele Ucrainei cu rachete și forțând forțele guvernului de la Kiev să se retragă din orașul estic Avdiivka.Forțele rusești au făcut progrese semnificative într-un coridor îngust din estul Ucrainei, în timp ce ofensiva Moscovei de a cuceri teritoriu înainte de sosirea ajutorului militar occidental pare să se intensifice. 
Dupa aprobarea ajutorul american, forţele ruse şi-ar putea schimba obiectivul în următoarele săptămâni pentru a viza infrastructura de transport a Ucrainei, scrie Institutul pentru Studiul Războiului. Rusia își va extinde „zona tampon” în interiorul Ucrainei dacă Kievul va primi rachete cu rază mai lungă de acțiune din partea SUA, a avertizat Kremlinul.