Forțele ruse au luat cu asalt alte 4 localități din Donbas. Ucrainenii au respins peste 50 de atacuri într-o singură zi, potrivit rapoartelor. Un oficial militar ucrainean a spus că trupele Moscovei au avansat, pe o cale navigabilă-cheie, în bastionul Ceasov Iar. Acest lucru reprezintă un nou eșec pentru trupele Kievului deja aflate în dificultate pe front.

Publicat:23.10.2024, 22:18

Rusia a atacat Ucraina noaptea trecută cu 81 de drone și a lansat o rachetă ghidată, au anunțat forțele aeriene ucrainene. 57 de drone au fost doborâte în 12 regiuni ucrainene până la ora 9 dimineața. Oficialii din țara vecină nu au publicat imagini cu urmările atacurilor.  Pe front situația se pare că este dificilă pentru ucraineni. Forțele ruse au avansat, pe o cale navigabilă-cheie, în bastionul Ceasov Iar din estul Ucrainei, a anunțat un oficial militar ucrainean, ceea ce reprezintă un nou eșec pentru trupele Kievului deja aflate în dificultate pe front.  

Purtătorul de cuvânt al brigăzii 24 din Ucraina a spus că inamicul a reușit să pătrundă în linia de apărare, dar nu există niciun eșec critic și ucrainenii nu sunt pe cale să piardă Chiasov Iar. Luptele aprige continuă acum. Forțele ruse au efectuat în ultima perioadă asalturi concertate asupra trupelor ucrainene, depășite numeric, în regiunea Donețk, despre care Kremlinul susține că face parte din Rusia, după ce a fost anexată în 2022.  

Totodată potrivit bloggerilor de război pro-ruși, trupele Kremlinului iau cu asalt 4 orașe din estul Ucrainei. Dar Statul Major al Ucrainei susţine că soldații săi au respins cel puțin 100 de atacuri în cele 4 direcții. Între timp printre subiectele discutate a revenit tema soldaților nord-coreeni, care ar urma săa ajungă zilele aceseta pe front.

Volodimir ZELENSKI, PREȘEDINTELE UCRAINEI: „Avem informații privind pregătirea pentru front a două unități nord-coreene. Este vorba despre două brigăzi formate din câte 6 mii de soldați. Este o provocare, dar vom ști cum să răspundem. Așteptăm o reacție fermă și concretă din partea aliaților noștri."

Coreea de Nord, care a trimis deja trupe terestre în Rusia pentru a se alătura războiului din Ucraina, a trimis acum piloți capabili să conducă avioane de vânătoare rusești, relatează Newsweek, citând postul de televiziune sud-coreean TV Chosun.