Rusia a lansat un nou atac combinat asupra Ucrainei cu drone și rachete. Oficialii de la Kiev susțin că au doborât toate dronele și cinci rachete. Canalele de Telegram scriu că mai multe drone ar fi fost doborâte în regiunile  Moscova și Belgorod.  O uzină chimică din Tveri a fost ținta unui atac cu dronă, potrivit autorităților locale, citate de agenția de presă de stat RIA.

Publicat:27.06.2024, 19:03

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât toate cele 23 de drone și cinci din cele șase rachete lansate de Rusia în primele ore ale zilei. Trupele ruse au atacat sediul cartierului general umanitar din orașul Herson. În urma acestui bombardament, cinci bărbați au fost răniți.

“Rușii au bombardat din nou Atonovka. Au fost lansate peste 11 atacuri. Iată mașina comandamentului umanitar.”

Totodată pe paginile de Telegram ale blogherilor ruși au apărut informații precum că 4 drone ar fi fost doborâte peste regiunea Tver, 2 peste regiunea Moscovei și încă una peste regiunea Belgorod.  

Pe front forțele Armate ale Federației Ruse avansează în Donbas și au devenit mai active în regiunea Harikov.

Potrivit analiștilor militari, după rotația unităților ucrainene, rușii și-au întărit pozițiile și au trecut la grupuri de sabotaj, ceea ce complică foarte mult situația pentru Forțele Kievului.

Superioritatea trupelor ruse în utilizarea artileriei se diminuează treptat, informează RBK-Ucraina, citând o sursă din cadrul Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Dacă la începutul anului 2024, din cauza unei grave penurii de muniție, ucrainenii răspundeau cu una la șapte lovituri de artilerie rusească, acum acest raport a scăzut la 3:1. La sfârșitul lunii februarie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că, pentru a respinge trupele ruse, este suficient un raport al focurilor de artilerie de 3:1 sau 5:1 în favoarea rușilor.

Astăzi președintele ucrainean este așteptat să semneze pactul un acord de securitate, care va stabili angajamentul UE de a ajuta Ucraina în domeniile securității și apărării, inclusiv livrări de arme, formare militară, cooperare în industria de apărare și deminare.