Rusia a lovit mai multe regiuni ucrainene cu bombe aeriene ghidate. Au fost avariate case, mașini, iar peste 10 oameni au fost răniți. Între timp Volodimir Zelenski a ajuns la Berlin pentru a parricipa la la conferința internațională pentru reconstrucția Ucrainei. Cancelarul germna Olaf Scholz a promis că Germania va transfera un al treilea sistem Patriot  în Ucraina în următoarele săptămâni și a îndemnat aliații să consolideze apărarea antiaeriană a Ucrainei.

Publicat:11.06.2024, 22:28

Rușii au lovit aseară cu mai multe bombe ghidate regiunea Harikov. 8 persoane au fost rănite. Două case au fost grav avariate. Una dintre victime a fost salvată de sub dărâmături și dusă la spital. De asemenea, au fost distruse 70 de garaje și 22 de mașini.

„Nu puteam ieși afară, a trebuit să mă cațăr pe fereastră. Vecinii au venit în fugă țipând că a luat foc, am crezut că îmi arde casa.”

Mai spre noapte a fost lansată și o rachetă balistică, atacul s-a soldat cu un mort.

Între timp Volodimir Zelenski a zburat aseară la Berlin, unde a participat la conferință privind reconstrucția Ucraine. Acolo cancelarul Olaf Scholz i-a promis lui că nu va exista nicio victorie militară a Rusiei şi nicio pace dictată de preşedintele rus, Vladimir Putin.

Olaf SCHOLZ, CANCELARUL GERMANIEI: „În următoarele săptămâni și luni, vom livra Ucrainei un al treilea sistem de apărare antiaeriană Patriot, IRIS-T, Gepard, rachete și muniție.”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski  a declarat că livrarea mai multor sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei este răspunsul pentru a opri Rusia şi a pune capăt invaziei. Totodată Zelenski a cerut ajutorul partenerilor pentru restabilirea, înainte de iarnă, a instalațiilor energetice distruse de bombardamentele ruseşti.

Volodimir ZELENSKI, PREȘEDINTELE UCRAINEI: “Știm cum să asigurăm acest lucru, vă cerem echipamente de la centralele voastre oprite și sprijin financiar direct. Asta va permite ca situația să se schimbe acum și aici.”

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a adăugat că ar fi nevoie de cel puțin 500 de miliarde de dolari pentru a restaura și reconstrui Ucraina, de asemenea, Scholz le-a cerut aliaților occidentali să facă mai multe pentru a permite Ucrainei să se apere împotriva bombardamentelor rusești.