Kievul a continuat atacurile aeriene asupra regiunii ruse de frontieră Kursk, sistemele de apărare distrugând patru drone peste noapte, a anunțat Ministerul rus al Apărării, la o zi după ce Moscova a acuzat Ucraina că a vizat zona cu un asalt blindat. Ucraina nu a făcut niciun comentariu oficial. Forțele aeriene ucrainene la rândul lor au doborât toate cele 30 de drone lansate de Rusia în timpul nopții, care au vizat șapte regiuni.

Publicat:07.08.2024, 15:01

Rusia afirmă că Ucraina a lansat o incursiune terestră în regiunea de frontieră Kursk și a trimis întăriri pentru a ajuta la respingerea a sute de luptători ucraineni susținuți de tancuri.

Propaganda rusă susține că armata ucraineană a ocupat deja mai multe așezări, iar orașul Sudza, a fost aproape complet evacuat și distrus.

Ministerul rus al Sănătăţii a anunţat  că 24 de persoane, inclusiv şase copii, au fost rănite în urma bombardamentelor în regiunea Kursk, unde Moscova a acuzat Ucraina că a lansat un atac la frontieră cu o zi în urmă, potrivit presei de stat. Statul major de la Kiev nu a menționat nicio operațiune ofensivă ucraineană în interiorul Rusiei. Ucraina trage în mod regulat cu artilerie și rachete în teritoriul rusesc și a lovit ținte din interiorul Rusiei cu drone de atac cu rază lungă de acțiune, însă raidurile infanteriei sunt rare. Chiar și noaptea trecută în orașul Kurciatov, unde se află centrala nucleară Kursk, s-au auzit explozii.

Totodata Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că a doborât drone lansate de Kiev în Belgorod și Voronej, unde au fost avariate mai multe clădiri.

Kievul anunță că noaptea trecută luptătorii  GUR al Ministerului Apărării  au efectuat un raid lângă Crimeea ocupată, distrugând vehiculele blindate și fortificațiile rușilor. Ucrainenii au difuzat și imagini cu atacul nocturn.

Totodată pe rețelele de socializare au fost difuzate imagini cu un Su-34 presupus distrus de ucraineni la baza aeriană Morozovsk din regiunea Rostov din Federația Rusă pe 3 august.

Anterior, Direcția Principală de Informații a anunțat distrugerea unui Su-34, deteriorarea altor două. Între timp pe front armata rusă continuă să pună presiune pe militarii Kievului și să avanseze în regiunea Donețk, din sud-estul Ucrainei. Imagini publicate pe rețelele sociale și geoconfirmate de experții Institutului pentru Studiul Războiului, arată un grup de militari ruși care ridică steagul  pe o școală situată în nord-vestul orașului New York, o mică localitate cu nume similar metropolei americane devenită un simbol al rezistenței trupelor ucrainene din regiune.

Sursele media și millbloggerii ruși susțin că armata rusă a reușit chiar ocuparea totală a localității New York, însă aceste informații nu au fost confirmate și din surse ucrainene ori de Institutul pentru Studiul Războiulu. Luna trecută, rușii au început să facă avansuri neobișnuit de rapide în regiunea Donețk și se aflau deja la periferia New York-ului, o zonă a frontului care fusese relativ stabilă încă din 2022. Avansurile armatei ruse s-au datorat unei greșeli a militarilor ucraineni, care au lăsat goluri în liniile de apărare în timpul rotirii unităților din prima linie. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.