Trupele ruse au atacat Ucraina cu 56 de drone de atac şi drone noaptea trecută. În total, 22 de drone au fost distruse, 27 au dispărut de pe radar, iar două s-au îndreptat spre Belarus. Cu toate acestea, au existat mai multe lovituri asupra unor obiecte de infrastructură energetică din regiunea Nikolaev. La Kiev apărarea aeriană a doborât doar o jumătate din dronele lansate, iar rămășițele unora au provocat incendii.

Publicat:17.10.2024, 15:45

Rusia continuă în cea de-a 967-a zi a războiului să atace Ucraina cu drone. Armata Kievului a anunțat că a doborât zeci de vehicule aeriene fără pilot. Acesta este momentul când una dintre drone este doborâtă deasupra Kievului. Unele rămășițe au căzut în curtea unui grădinițe, acolo au izbucnit mici incendii.

Guvernatorul regiunii Nikolaev a anunțat într-un comunicat că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pentru unii consumatori, după ce dronele au lovit infrastructura critică a orașului.

Autoritățile regionale din nord-estul regiunii Sumî au declarat că un atac cu dronă a provocat un incendiu la o clădire administrativă și a avariat două mașini.

Pe de altă parte un reportaj CNN, filmat dintr-o unitate secretă ucraineană, arată cum ucraineni lovesc cu drone AN-196 Liutîi de patru metri lungime în adâncul Rusiei.

Această dronă a fost concepută pentru a realiza misiuni adânc în interiorul teritoriului rus, având un rol crucial în arsenalul secret al Ucrainei în conflictul cu Rusia. CNN a obținut acces exclusiv la această unitate, plasând în centrul atenției importanța și eficiența acestor intervenții aeriene. Între timp președintele american Joe Biden a anunțat în timpul unui apel telefonic cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski un nou pachet de ajutor în domeniul securității pentru Ucraina în valoare de 425 de milioane de dolari.

Volodimir ZELENSKI, PREȘEDINTELE UCRAINEI: „Prioritatea noastră principală este apărarea aeriană. Armele pentru soldați tot sunt pe primul loc. Am vorbit, de asemenea, despre viitoarele noastre pachete de ajutor. Președintele Biden mi-a dat cuvântul său că pachetele vor fi puse în aplicare în viitorul apropiat. Am vorbit, de asemenea, despre armele cu rază lungă de acțiune.”

Pentagonul a publicat lista ce va intra în acest ajutor. Așadar Ucraina va primi muniție suplimentară pentru sistemele de apărare aeriană NASAMS, muniție pentru HIMARS, muniții aer-sol și pentru artilerie. Ce ține de rachete, Kievul va putea opera cu proiectile RIM-7,  TOW și rachete antiaeriene Stinger. Trupele din țara vecină vor putea, de asemenea, opera cu noi vehicule blindate, sisteme antitanc Javelin. Pe lângă asta Casa Albă va trimite arme de calibru mic, grenade, echipamente explozive, muniție și echipamente de antrenament. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.