Rusia și Ucraina s-au atacat reciproc cu drone noaptea trecută. O persoană a fost rănită și cinci case au fost avariate în regiunea Kiev. În timp ce bilanțul atacului de ieri de la Harikov a ajuns la 45 de răniți și un mort. La rândul lor rușii anunță că opt localnici au fost răniți după bombardarea Belgorodului de către Forțele Armate ucrainene.

Publicat:16.09.2024, 16:09

Sunt imagini surprinse în această dimineața în regiunea rusă Belgorod și postate pe canalele de Telegram atât ucrainene cât și rusești.

În acest filmuleț este surprinsă o explozie. Se vehiculează că ar fi fost resturile unei drone doborâte de apărarea rusă. Potrivit Guvernatorului regiunii Belgorod, opt localnici au fost răniți în urma bombardamentelor. O casă privată și peste 15 mașini au luat foc.

La răndul său Rusia a lansat azi-noapte al optulea atac aerian din septembrie asupra Kievului, unitățile de apărare antiaeriană distrugând aproape 20 de drone care se îndreptau spre capitala țării, potrivit armatei ucrainene.

De duminică ora 20:00 și până luni ora 06:00, 56 de drone de atac Shahed au anunțat pe Telegram forțele aeriene ucrainene. Principala zonă de atac a fost regiunea Kiev. Președintele Volodmit Zelenski le-a cerut încă o dată aliaţilor occidentali să autorizeze Kievul să lovească ţinte militare aflate în profunzimea teritoriului rus, în special baze aeriene, după noul atac al forţelor ruse în orașul Harkov.

Volodimir ZELENSKI, PREȘEDINTELE UCRAINEI:  „Soluţia razei lungi de acţiune este necesară. Aşteptăm decizii adecvate care să vină în primul rând de la SUA, Regatul Unit, Franţa, Germania, Italia.”

În ultimele săptămâni speranțele Ucrainei au urcat și coborât ca un roller coaster în așteptarea ca Occidentul să dea undă verde lovirii țintelor din interiorul Rusiei cu rachete cu rază lungă. O decizie este așteptată la reuniunea Adunării Generale a ONU de la sfârșitul acestei luni. 

The Guardian a raportat că Regatul Unit a decis deja să permită Ucrainei să folosească rachetele Storm Shadow pentru a lovit ținte din interiorul Rusiei. Politico a scris că se pare că președintele american Joe Biden discută potențiale ținte pe care Ucraina le-ar putea lovi cu armele sale cu rază lungă de acțiune. Un raport de luna trecută al Institutului pentru Studiul Războiului a identificat nu mai puțin de 250 de obiective militare și paramilitare care sunt în raza de de acțiune a rachetelor ATACMS pe care Statele Unite le-au furnizat Ucrainei.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.