Ucrainenii au atacat cu drone un depozit de rachete din regiunea Tver din Rusia. Ministerul rus al Apărării a anunțat că resturile de la drone au provocat un incendiu uriaș. Dimineață, guvernatorul regiunii a ordonat evacuarea localnicilor. Explozii au răsunat și în Ucraina. La Harikov 9 oameni au fost răniți.

Publicat:18.09.2024, 22:24

Apărarea ucraineană a doborât noaptea trecută 46 din cele 52 de drone lansate de Rusia. Rămășițele acestora au provocat 8 incendii în Herson, iar în Harikov 9 oameni au fost răniți. Drone rusești au atacat instalații energetice și în orașul Sumî din nord-estul Ucrainei, au declarat autoritățile regionale.

Între timp, un atac ucrainean cu drone a provocat un incendiu uriaș în regiunea rusă Tver.

Aceste imagini din satul Toropets arată momentul exploziei, dar și flăcările masive care au început să mistuie un depozit de rachete și muniție.     

Cei peste 11 mii de localnici au primit ordin să se evacueze, din cauza fumului care a cuprins toată regiunea, dar și a exploziilor care au răsunat până dimineața.

Potrivit unui raport al agenției de știri de stat RIA, Rusia construia acolo un arsenal pentru depozitarea de rachete, muniție și explozibil. Clădirea vizată de ucraineni ar putea avea în jur de 30 de mii de tone de muniție și proiectile de diferite tipuri.

Igor RUDENEA, GUVERNATORUL REGIUNII TVER: „Sistemul de apărare antiaeriană a ministerului apărării a lucrat, dronele au fost doborâte, dar rămășițele au provocat un incendiu. Acum noi ne ocupăm de evacuarea localnicilor.”

Alte 14 drone au fost doborâte deasupra regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina, şi alte câteva au fost distruse deasupra regiunilor Oriol şi Tula, au declarat guvernatorii acestor regiuni. În total, sistemle de apărare aeriană ale Rusiei au distrus 54 de drone pe care Ucraina le-a lansat peste noapte, vizând cinci regiuni din vestul țării, a anunțat ministerul rus al Apărării. Kievul a declarat anterior că atacurile sale asupra Rusiei vizează infrastructura militară, energetică şi de transport, esenţială pentru eforturile de război ale Moscovei.