Dorel Musteata i-a dat replica lui Fadei Nagacevschi, dupa ce cel din urma, fara sa se prezinte la sedintele CSM, l-a invitat printr-un comunicat de presa la Ministerul Justitiei pentru a discuta privind blocajul din sistemul judecatoresc. Musteata i-a transmis ca astfel de probleme se analizeaza in mod transparent la CSM si nu la ministere. Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte de presa.

Publicat:06.12.2019, 12:39

"A plasat pe pagina oficiala a ministerului Justitiei o invitatie pentru data de astazi, ora 15:00, pentru a discuta problemele din justitie. CSM multumeste domnului Nagacevschi pentru invitatie, insa, tinand cont de principiul separarii puterilor in stat, consideram ca problemele din Justitie urmeaza sa fie discutate la CSM, dar nu la Ministerul Justitiei, deoarece ministerul Justitiei este exponent al puterii Executive si in cazul dat ar crea dubii privind ingerinta in sistemul judecatoresc. In aceasta ordine de idei, multumim de invitatie, dar solicitam toate persoanele interesate sa se prezeinte la sedinta plenului CSM", spune Dorel Musteata.

Dorel Musteata a anuntat ca urmatoarea sedinta a CSM urmeaza sa aiba loc la data de 10 decembrie.

"Vom discuta despre problemele din sistem. Ii solicitam ministrului sa se prezinte pe data de 10 si in mod deschis, transparent, o sa ne exprimam fiecare parerea", a subliniat Musteata.

VEZI SI: Fadei Nagacevschi invita membrii CSM la ministerul Justitiei pentru a discuta problemele din sistemul judecatoresc

VEZI SI: Presedintele CSM face un apel catre presedintele parlamentului si prim-ministrul RM: "Sa asigurati prezenta ministrului Justitiei la sedintele CSM". Dorel Musteata vorbeste despre schimbarile din sectorul justitiei