Instalate inca acum jumatate de an, camerele de supraveghere a traficului rutier din cele 6 intersectii cu risc sporit de accidente din capitala, au devenit functionale abia cu doua saptamani in urma. Dispozitivele au fost supuse pana acum unor testari tehnice, spun reprezentantii ministerului de interne care se lauda ca sistemul este de ultima generatie.

Publicat:24.05.2019, 20:00

Camerele de supraveghere a traficului rutier instalate in luna decembrie al anului trecut pe soseaua Muncesti, pe Drumul Bacioiului, pe bulevardul Dacia, la intersectia strazilor Liviu Deleanu cu Alba Iulia si la intrare in comuna Stauceni au devenit functionale acum doua saptamani.

Catalin GORIA, REPORTER PROTV: “ De acum incolo, orice incalcare comisa de soferi in aceasta intersectie, va fi imediat inregistrata. Iar peste cateva zile va puteti astepta cu o scrisoare de la politie, in care sunteti anuntati despre sanctiune.”

Conducatorii auto care trec zilnic prin intersectia de la Buiucani dau asigurari ca au respectat cu sfintenie regulamentul circulatiei rutiere, chiar daca sistemul video era nefunctional pana nu demult.

“-Se incalca la noi regulile?- La noi toti sunt grabiti!- Credeti ca camerele o sa ajute sau doar o sa scoata bai de la soferi? -Si una si alta!”

“Nu ne afecteaza, respectam.”

“Daca sunt camere este foarte bine. Nu incalca si totul o sa fie in regula.”

Desi au fost montate acum jumatate de ani, dispozitivele au fost conectate abia acum deoarece au fost supuse unor testari. Nu am reusit sa aflam de la reprezentantii Centrului Unic de Monitorizare de ce procesul a durat atata.

Andrian SOVA, DIRECTOR SERVICIUL TEHNOLOGII INFORMATIONALE AL MAI: “ Pana acum a fost trecute diferite testari pentru ca dispozitivele sa functioneze corect...”

Dispozitivele sunt de ultima generatie, spun cei de la MAI si au fost montate in locurile in care in ultima perioada s-au produs mai multe accidente rutiere. 

Andrian SOVA, DIRECTOR SERVICIUL TEHNOLOGII INFORMATIONALE AL MAI: “Camerele sunt de ultima generatie functioneaza pe baza de sisteme infrarosu atat ziua cat si noaptea nu au nevoie de lumina aditionala.”

Potrivit ministerului de interne, in capitala, exista camere de supraveghere in 41 de locatii care functioneaza in proportie de 95 la suta.