Casa de Avocatura „Efrim, Rosca si Asociatii” a anuntat ca ii reprezinta interesele fostului lider PD, Vlad Plahotniuc. Despre asta compania a scris astazi intr-o postare pe pagina sa de Facebook. Anterior, cei doi fondatori ai firmei, Oleg Efrim impreuna cu Vlad Rosca, l-au reprezentat pe Chiril Gaburici in dosarul penal in care acesta era banuit ca ar fi intrat la universitate in baza unei diplome false.

Ultimul update: 13.07.2019, 15:21 Publicat:13.07.2019, 15:21

Unul dintre fondatorii Casei de Avocatura „Efrim, Rosca si Asociatii” este Oleg Efrim - jurist si om politic din tara noastra. Intre octombrie 2008 - noiembrie 2009 a fost avocat parlamentar (Ombudsman) al Republicii Moldova la Centrul pentru drepturile omului.

Din noiembrie 2009 pana in mai 2011 a fost viceministru al Justitiei Republicii Moldova. La 6 mai 2011, prin decretul Presedintelui Republicii Moldova, a fost numit Ministru al Justitiei al Republicii Moldova.

Pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova Oleg Efrim nu a fost inclus in lista candidatilor PLDM la functia de deputat.

Pe 10 decembrie 2014, in urma validarii scrutinului, Guvernul Leanca cu Efrim in componenta sa si-a dat demisia, respectand procedura tehnica prevazuta de lege. Pe 16 decembrie 2014, Oleg Efrim a declarat ca nu-si mai doreste functia chiar daca ar primi din partea partidului oferta de a ramane in acest fotoliu si in urmatorul guvern.

Oleg Efrim este casatorit cu Violeta Marian, o cantareata care impreuna cu sora ei Nona, au format in trecut trupa „Fresh”. Cei doi au impreuna un baiat pe nume Paul.

Al doilea fondator al Casei de Avocatura „Efrim, Rosca si Asociatii” este Vladislav Rosca. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii din Oradea, Romania, ulterior obtinand titlul de magistru in drept la Academia Internationala de Drept Economic din Republica Moldova.

Domeniile de expertiza ale lui Vladislav Rosca sunt: dreptul corporativ si comercial, piata de capital, proprietati imobiliare, insolvabilitate, audit juridic, arbitraj comercial, litigii comerciale si civile, contencios administrativ si probleme de drept penal.