Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat astazi ca autoritatile municipale vor transmite demersuri oficiale pentru a fi compensate cheltuielile suportate pentru inlaturarea pagubelor furtunii din aceasta saptamana la institutiile educationale. Acesta va cere 12,5 milioane de lei de la institutiile centrale. 

Publicat:12.08.2022, 10:54

„Cele mai afectate gradinite sunt gradinita 68, gradinata 88, gradinita 5, dar si altele. Suntem pe cont propriu si imi pare rau ca noi achitam salarii in proportii foarte mari autoritatilor centrale, iar nimanui nu i-a pasat de ce s-a intamplat. Chisinau la fel este o parte din Republica Moldova. La aceasta etapa vom transmite demersuri oficiale, daca tot nu s-a gasit armata sau carabinierii care sa ne ajute sa intervina, sa transmitem un demers oficial pentru compensarea cheltuielor cel putin pentru institutiile educationale este vorba de 12,5 milioane lei, vom vedea care va fi raspunsul”,  a declarat Ion Ceban in cadrul unei conferinte de presa sustinuta astazi. 

Totodata, in cadrul conferintei au fost prezentate imagini de dupa furtuna din aceasta saptamana din capitala si pagubele provocate de aceasta, Ceban motivand ca sunt foarte multi locuitori ai capitalei care nu cunosc de aceste pagube si intreaba autoritatile de ce sunt implicati atat de multi muncitori, bani si autospeciale. 

„Cei care sunt in sectorul Botanica, Buiucani, unde nu prea a fost nici ploaie, se mira de ce s-a intamplat. Oamenii care sunt in varsta, ne-au spus ca nu au vazut asa ceva in viata lor. La aceasta etapa, cifrele sunt mari, pe partea de copaci mari sunt 585 de copaci, iar ce tine de acoperisuri, subsoluri se fac estimari in continuare. Ieri in teren au fost mobilizate 1512 persoane, 156 de unitati de tehnica”, a adaugat priamarul capitalei. 

Ion Ceban a mentionat isi propun ca obiectiv ca lucrarile sa fie finalizate pana miercuri, joi. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.