Cei patru tineri, retinuti dupa ce au violat doua fete dupa care au aruncat-o pe geam pe una dintre ele, au primit mandate de arest.

Publicat:07.05.2019, 18:13

S-a intamplat cu putin timp in urma la Judecatoria Chisinau cu sediul de la Ciocana. Indivii nu isi recunosc vina.

Potrivit responsabililor de la procuratura, cazul a avut loc in noaptea de 4 spre 5 mai, intr-un apartament din centrul capitalei, dar a iesit la iveala abia astazi.

Cum s-a intamplat totul

Dupa o petrecere in afara orasului, cei sase banuiti au mers in apartamentul in care se aflau doua tinere, una dintre care minora de 16 ani. Indivizii au violat victimele, iar pentru a ascunde urmele infractiunii, au aruncat-o pe minora de la balconul apartamentului, aflat la etajul 7. Cealalta victima a reusit sa fuga, alertandu-i pe oamenii legii. Minora a fost internata in stare grava la spital, in prezent fiind in coma.

Banuitii au varstele cuprinse intre 20 si 26 de ani, patru dintre ei fiind retinuti preventiv pentru 72 de ore.

De mentionat ca, unul dintre retinuti a comis violul in timp ce se afla sub masura preventiva - arest la domiciliu, aplicata pentru o infractiune de talharie, comisa acum doua luni. Initial, acesta a fost cercetat in stare de arest, iar ulterior, magistratii de la Judecatoria Chisinau, sediul Buiucani, i-au schimbat masura preventiva, eliberandu-l din izolator si plasandu-l in arest la domiciliu. Acum el va fi tras la raspundere inclusiv pentru dublu viol si tentativa de omor a unei minore. Procurorii au contestat incheierea magistratilor de revocare in privinta acestuia a masurii de reprimare si anunta ca vor solicita mandate de arestare pentru toti cei sase indivizi.

Pentru cele comise, indivizii risca pana la 20 de ani de inchisoare.